Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
DJ Krush - Zen
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Columbia/Sony] DJ Krush er tilbake slik vi liker han. Zen er, med unntak av én eller to låter, en nydelig skive, og et stort hopp opp på formkurven for Krush. 8/10Krush har hatt noen mindre heldige utgivelser de siste årene. En stund rotet han seg bort ved å prøve å lage reinspikka hip hop, uten at det alltid fungerte så bra. Hip hopén er der fortsatt, men fusjonen mellom Krush´s musikk og mc´ene fungerer mye bedre. Krush har tydeligvis skjønt at hører hjemme i en mer avslappet bås enn nedstrippet hip hop. Så er det da også når han prøver seg på hardere ting, at det skjærer seg.

Åpningslåta, rett og slett kalt "Song 1", er en fryd for øret. Krush tar seg god tid, og nøyer seg med et nedtonet og enkelt lydbildet, der en enslig fløyte bærer låta fremover. Det holder, i massevis. Deretter følger låter der han, som på de siste skivene, benytter seg av gjestemc´s, men denne gang er musikken mye bedre tilpasset rapperne. Eller motsatt, om du vil. Først ut er Black Thought, som føyer seg inn i stemningen på en utmerket måte, på låta "Zen Approach".

Også Zap Mama smelter fint sammen med Krush´s musikk, med "Danger of Love". Låta er, som skiva sett under ett, utrolig behagelig å lytte til, med et lydbilde og uttrykk som fanger lytteren uten å måtte jobbe for det. Selve om beats´a blir mer energiske eller harde, beholdes den fine stemningen.

Kjappere ting finner Krush også plass til, med blant annet den drum´n´bass-pregete "Sonic Traveler". Heller ikke her stresses det, de kjappe rytmene balanseres med strykere og en dunkel cyllofon, og ender opp som en både fartsfylt og tilbakelent sak.

Helt uten irriterende moment er skiva likevel ikke. Låta "Duck Chase" begynner bra, men scratchingen går fra et kledelig tilleggselement, til å bli masete vinylgjøgling. Sammen med den klisjéfylte teksten på "Whutz da Solution", fremført av Kukoo Da Baga Bonez, er dette stort sett de eneste irritasjonsmomentene på denne skiva, og da er det egentlig ikke så mye å klage over.

Forbedring på de fleste fronter, altså. Likevel holder undertegnede en knapp på de mer jazzpregede låtene til Krush. Men som sagt, det meste annet fungerer også veldig bra denne gangen.

*www.djkrush.com
*Nils Petter Molvær - Recoloured
*Barfly II


Les også
- Tony D - Master Of the Moaning Beats


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish