Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
New Order - Get Ready
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(London/Warner) New Order er endelig tilbake. Vi har ventet i mange år nå på at dette bandet skulle ta til vettet, ta opp instrumentene, og gi oss pop på ekte vis igjen. Endelig er den her. Get Ready. 8/10


Først ut er singelen fra skiva, "Crystal". En bra åpningslåt, med et fint rockete driv krydret med catchy mann/kvinne-koring. Bernhard Sumner er tilbake, og stemmen er like tilbakelent, enkel men effektfull som alltid.

Neste låt ut er "60 Miles An Hour", som startet med ett av de råeste bass-riffene jeg har hørt fra New Order. Bra driv hele veien, og det toppes med bra refrenger og et minneverdig mellomparti. Her er kanskje New Order på sitt beste.

Tredje låt går ved navnet "Turn My Way", og her får New Order’s "nye" medlem være med på koringa. Han går ved navn Billy Corgan, og de fleste av dere kjenner han sikkert fra Smashing Pumpkins. Men han ligger lavt i miksen, og Bernhard Sumner får synge I don’t wanna be like other people are, don’t wanna own a key, don’t wanna wash my car, don’t wanna have to work like other people do. I wanted to be free, I wanted to be true. Fin låt.


Fjerde låt er roligere i tempo, og har blitt kalt "Vicious Streak". Veldig rett fram, men fremgår ikke som noe mer enn en middelmådig New Order-låt.

"Primitive Notion", med en energisk og kraftig start. Jeg har ikke hørt New Order så rocka før, og det er en positiv overraskelse. Her skinner den gode gamle synthen de trakterte så innovativt på 80-tallet fram, men i en mer dempet og utfyllende måte enn tidligere.

Sjette låt heter "Slow Jam", og tittelen er vel en pekepinn på innholdet. Bassete og groovy, men heller ikke en av de sterkere låtene.

"Rock The Shack" sparker inn med et refreng som kunne vært tatt fra et eller annet obskurt punkband fra tidlig 80-tall. Selvfølgelig ikke så polert som her, men med samme driv og catchy fraser. Tro det eller ei, de gamle kan fortsatt best.

Låt nummer åtte, "Someone Like You" ble instinktivt min favoritt-låt på "Get Ready". Litt i tradisjon med tingene vi hørte på forrige album "Republica", hvor rockete riff ble blandet med programmerte beats og melodier fremført på synth. Sinnsykt bra refreng som gir meg frysninger nedover ryggen. Det er faen så godt å ha New Order tilbake, de har vært savnet.

Nest siste låt for kvelden er "Close Range", som starter med en intro det lukter sen 90-talls techno av. Heldigvis redder de det inn ved bridgen til refrenget, noe som leder inn i et refreng det står stor respekt av. Er det bare hits på denne skiva?

Avslutningslåt heter "Run Wild", og er tiende i rekka. En ganske begredelig avslutning må jeg legge til. Ballade av et eller annet slag, uten å ha noe videre nerve. Den blir platt og koselig, og mangler den energien disse fire personene har klart å gjennomføre på det resterende materialet på "Get Ready".

Det er som sagt en opplevelse å ha New Order tilbake. Vi har savnet disse menneskene siden "Republic" kom ut for noen altfor gode år siden, og i mine øyne er det nettopp New Order som gjør pop best. Kjøp deg denne plata, du vil ikke angre. Når du først er på saken, skaff deg de andre skivene også. Anbefalinger; "Technique", "Brotherhood" og "Power, Corruption, Lies".

La oss bare håpe at New Order her har fått kick nok til å lage flere plater.

*Cake - Comfort Eagle
*The Jigsaw Seen - Zenith
*Vidar Busk - Venus, Texas


Les også
- Arthur Baker – Breakin’
- Ole Ivars 2001-favoritter
- Mats topp ti
- Erlends 2001-favoritter
- Jons 2001-favoritter
- The Church - After Everything Now This


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish