Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Jimmy Eat World - Bleed American
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Dreamworks/Universal] Selv om det Arizona-baserte bandet Jimmy Eat World er en gammel kjenning av undertegnede, er "Bleed American" deres første plate som vil nå ut til mer enn undergrunnen. Etter feider med tidligere plateselskaper og mang en nedtur, er bandet tilbake med et utrolig sterkt som høyst trolig er et av årets beste rocke-plater. 7/10Det har vært et par år siden forrige ordentlige utgivelse fra Jimmy Eat World. I februar ’99 kom det høyst undervurderte mesterverket "Clarity", som på en unik måte blandet det søtladne, det melankolske, og det drivende, rockete. Den gang var bandet på ikke akkurat ukjente Capitol Records, men denne platen fikk null promotering og kom ikke lenger enn en kortvarig singel på amerikansk radio, og et par datoer på Warped Tour. Det var alltid i undergrunnen Jimmy Eat World hadde sitt publikum, og den trofaste fan-basen fulgte nøye med bandets utvikling.


Men nå er det andre boller. Bandet har fått plateselskap som har tro på bandet bak seg, og har endelig kommet i en posisjon hvor verden kan bli disponert for Jimmy Eat World’s musikk. "Bleed American er et sterk "comeback", om man kan kalle det det, og her tar bandet vare på mye av sitt særpreg, men de tilfører også like mye nytt.

Musikalsk ligger Jimmy Eat World i den vage skillelinjen mellom pop og rock. På undergrunns-vis kalt "emorock" = emosjonell rock. Spennvidden strekker seg fra det tøffe og intense (tittel-låta "Bleed American"), til det poppa og radiovennlige ("If You Don’t, Don’t"), og til det ekstremt cheesy og melankolske (f.eks "Hear You Me"). Kvalitetsmessig er det opp og ned, men det er såpass mange høydepunkter at den lett går gjennom nåløyet.

Oppturene ligger i tittelkuttet "Bleed American", som viser bandet fra sitt hardeste og mest samfunnskritiske sålangt. "The Middle" er en streit og sterk pop-låt, men hele skivas høydepunkt ligger i låta "Sweetness". Her snakker vi et usannsynlig hit-potensiale, og jeg ser allerede for meg svette tenåringer hoppe opp og ned i festival-rus til denne låta. Denne vil du høre.

Er du fan av band som Foo Fighters, Get Up Kids, Samiam, Weezer, og til og med de mindre retarderte låtene til Blink 182 (ikke bli skremt nå!), kan Jimmy Eat World være noe for deg. De har et definitivt låtskriver-talent, er ekstremt selvsikre og tighte, og ser man bort fra alle de ostete klisjéene på dette albumet (og de er det mange av), er dette et godt håndtverk. Vokalister Jim Adkins og Tom Kinella står for praktfulle vokal-prestasjoner, med doblinger Simon And Garfunkel kunne blitt misunnelige av.

Jeg har vært så heldig å kunne ha denne platen som et soundtrack for sommeren, og nå som høsten og vinteren kommer, skal jeg ikke se bort ifra det faktum at Jimmy Eat World fortsettet å komme godt med. Man trenger bra pop-musikk. Anbefales.

*Jimy eat World/Jebediah - Split CD
*Joshua - The Teardrop Trio
*The strokes - Is This It


Les også
- Ida - The Braille Night
- Erlends 2001-favoritter
- Ruben’s 2001-favoritter
- Appleseed Cast - Low Level Owl (Volum 1 + 2)
- Lukestar – Code: Distance EP
- The Calling - Camino Palmero


Kommentarer fra brukere

japsen 27/10/2007 - 16:02

Haha, gitarist og backup-vokalist heter Tom Linton.
Og ikke kall "Hear You Me" cheesy, for dette er kanske det sterkeste av aukustiske ballader lagd etter 2000

AdamTT 23/12/2001 - 20:18

helt enig. Jimmy eat worlds første "proff" utgivelse er virkelig bra. A praise chorus og get it fatser er også store oppturer

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish