Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Björk - Vespertine
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[One Little Indian/Universal] Nå har nok Björk snart gjentatt seg et par ganger for mye - intet nytt fra denne fronten, egentlig. At en del her derimot er svært pent å høre på, er definitivt. 6/10Mellom denne og det egentlige forrige albumet "Homogenic", kom musikken som akkompanierte Lars Von Triers film "Selma Songs". Der var det tydelige tendenser til noenlunde nye takter fra damen. Grunnen til det er sannsynligvis at det nettopp skulle passe med filmen. Strukturen på komposisjonene var dessuten arrangert som tydelige låter. Stort sett.

"Vespertine" lider under noe av det motsatte, nemlig at det aller meste fremstår som mer skisseaktige skildringer enn fullendte låter. Som mye av materialet på "Homogenic" også gjorde. Dessuten er melodiene, produksjonen, instrumentbruken osv svært nær det man fikk på det albumet. Björk har ikke tatt noen skritt videre slik hun faktisk gjorde fra "Debut" til "Post" til "Homogenic", men står og stamper på stedet akkurat der hun gjorde det under "Homogenic". Hun har ikke kommet med noe nytt egentlig, bare en forlengelse av sitt forrige album.


At i hvert fall undertegnede og sikkert en hel del andre får noe ut av "Vespertine" også, er skråsikkert. Det kreves derimot oppmerksomhet. Det er få, kanskje ingen, virkelige hits å høre, heller ingen låter som virkelig setter seg som en typisk låt. De Warp-aktige semi-drum’n’bass-beatsa, romantiske harpen, Björks som oftest fantastisk overveldende stemme, og de noe diffuse melodiene, makter fortsatt å overvelde villige, oppmerksomme lyttere. Det er langtfra usikkert at det bekrefter at plata forutsetter en viss positiv innstilling i utgangspunktet, for betydelig ytelse, men det er uansett slik. Den vil nok oppfattes svært forskjellig fra menneske til menneske, men uansett resultat vil nok de fleste være enige i at Björk må ty til sterkere saker neste gang. Det holder ikke å være stor som artist alene for å servere glimrende album, og Björk bør passe seg så hun ikke drukner i seg selv.

*Tidligere Björk-intervju
*New Order - Get Ready
*Fluke - Progressive History X


Les også
- Stina Nordenstam - This Is...
- Cornelius – Point
- Indigo Girls – Become You


Kommentarer fra brukere

Strørk 30/04/2002 - 16:02

Den siste Bjørk-skiva var en enorm skuffelse. Seks av ti er litt å ta i og det synes jeg selv om jeg RÅdigger dama. post er best, og debut er skilleig flott den også.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish