Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Motorpsycho - Phanerothyme
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Colombia/Sony] Motorpsycho er ute med speller ny plate, "Phanerothyme", og for de som likte "Let Them Eat Cake" er det mer av det samme, og litt til selvsagt. 8/10Mens "Let Them¿" var en søtladen popskive i beste surf-ånd, har Bent & co. gått hen og latt sekstitallets mer poppete psychedelia snurre og gå i bakgrunnen når de har skrevet materialet til "Phanerothyme". Også her lukter det litt Beach Boys-sjutommere en gang i blant, men den er langt mer laid back enn sin forgjenger, og de har til og med tatt seg tid til å jazze litt.

Den åpner lett, med en liten kassegitardings hvor herr Sæther gjør sitt beste på å synge litt før en av platas store potensielle radio-hits, "For Free", så definitivt setter tonen for resten av albumet. Når Motorpsycho først gjør noe, så gjør de det grundig, være det seg store rocke-epos, improvisert jazz eller sekstitalls sommerpop.


Spor fire, "Landslide", er den første av mange låter på "Phanerothyme" hvor Snah går i falsett med vaklende hell. Ikke fordi han ikke synger rent, men fordi du hele tiden blir sittende å vente på at han skal sprekke. For det må innrømmes, ingen av dem kan jo synge en meter. "Go To California" er en annen, og her må jeg innrømme at det fungerer bedre enn noen annen Snah-sang jeg har hørt. Muligens platas catchy høydepunkt, "Go To California" har sittet som superlim på hjernemasse i ukevis nå, jeg begynner faktisk å bli dritlei skal jeg være helt ærlig. Intill jeg hører den i virkeligheten igjen. Orgel-jazzinga i midtpartiet er en side ved Motorpsycho jeg sårt savnet i "Let Them¿". Og som gitarist burde Snah regnes blant de helt store heltene. I verden.

Det er i det hele tatt veldig mye å glede seg over i Motorpsycho¿s siste bidrag til den nå betydelige rekken av album de har produsert. Men med ¿psycho forventer man jo at verden skal slås ut av bane med hver eneste utgivelse, og hvis man setter bandets største suksesser (kunstnerisk sådane) som list, er det ikke på høyde. Og det vil de neppe bli igjen for den sakens skyld. Motorpsycho har forandret seg, fornyet seg og svingt inn på en ny bane. Man kan mene hva man vil om det, men det eneste fornuftige er å ta en ny utgivelse på sine egne premisser, og da er "Phanerothyme" en elegant, sofistikert, gjennomarbeidet pop/rock skive, som fortjener gull og grønne skoger. Så får du heller sette på "Timothy¿s Monster" og late som at det er et annet band.

*Hjemmeside
*Motorpsycho, live
*Jimmy Eat World - Bleed American
*New Order - Get Ready


Les også
- Motorpsycho, Rockefeller


Kommentarer fra brukere

psychohead 03/01/2002 - 15:16

årets beste plate, uten tvil. de er attpåtill trøndere, norske, og lager verdens aller beste rockelåter OG poplåter. det er ingen som får det til å rocke som de. motorpsycho for alltid!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish