Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Quasi - The Sword Of God
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Domino/MNW] Sam Coones og Janet Weiss (Sleater Kinney) utgjør Quasi, og "The Sword Of God" er deres sjette album. Inspirasjon fra sekstitallets popmelodier, åttitallets casio-orgel og nittitallets LoFi rock er smeltet sammen til et litt retningsløst, men svært sjarmerende album. 7/10Man har brukt lang tid i studio på plata, noe som har resultert i en leken og kreativ produksjon, men uten antydning til et overprodusert sound. Omtrent som Pavement gjorde med "Terror Twilight" og Sebadoh med "Harmacy", har duoen tatt LoFi-begrepet og strippet det for dets opprinnelige betydning, nemlig underprodusert rock med låtskriving i fokus, og dermed funnet at studioet faktisk kan invitere til kreativitet det også. Bakgrunnslyder, overganger, introer og instrumentbruk bærer preg av en inspirert men likevel uhøytidelig innspilling.

Det er likevel en LoFi plate, og da trengs det gode låter. "The Sword Of God" snubler gjennom vakre pop melodier som minner om Elliot Smith (ikke rart da Quasi ved flere anledninger har opptrådt som backingband for Smith), og til dels uinteressante instumentale låter bestående av trommer og orgel. Disse er ikke blant høydepunktene på plata.

Spor som "Fuck Hollywood" derimot, vitner om en sterk låtskriver i Sam Coones, og til tross for at det kanskje mangler litt særpreg, en sterk eim av Elliot Smith ligger over mye av materialet her, er det en enkel og effektfull melodi vi blir servert. "It’s Raining" viser også en uheldig side ved låtmaterialet deres, nemlig at Coones har en tendens til å omfavne sekstitalls pop-klisjeer av den litt mer klissete typen, som blir oppbrukt etter èn gjennomlytting.

Det er vanskelig å ende opp med en klar mening om "The Sword..", annet enn at den er sprikende. Den er innom alt fra genuint glimrende låtskriving, som på den tidløse "A Case Of No Way Out" og til nærmest banale fire-spors låter som "Goblins & Trolls", hvor de plutselig høres veldig gutteroms-LoFi ut. Men Quasi er et band på jakt etter den gode melodi, og de finner den såpass ofte at det akkurat veier opp for de låtene de skriver på veien.

*Preston School Of Industry - All This Sounds Gas
*First Floor Power - There Is Hope
*The Beta Band - Hot Shots II


Les også
- Hello Goodbye – Heart Attack


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish