Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Kurupt - Space Boogie: Smoke Oddessey
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Antra/Playground] Kurupts nye skive er en gledelig overraskelse. Ikke det at mannen bare har laget dritt før, men "Space Boogie¿" er en gjennomført bra skive. 7/10Som de aller fleste sikkert vet, utgjør Kurupt sammen med Daz duoen Doggpound. Daz er også representert på en del låter på denne skiva, både vokalt og på produksjonssiden, så noe ondt blod mellom Doggpound-gutta er det nok ikke snakk om. Ellers får vi møte hyggelige folk som Nate Dogg, en gjenganger på Doggpound og lignende prosjekter, Snoop Doog, Butch Cassidy, Xibit og MC Ren, som alle stort sett gjør en god jobb hele gjengen.


Skal man fokusere på den det egentlig gjelder, flyter Kurupts rapping bedre enn på lenge. Der f.eks. Snoop Doggs "Tha last meal" til tider stinket av nødrim og resirkulering, kan man i Kurupts tilfelle heller snakke om utvikling og forbedring. Strålende greier, i og med at han også tidligere har vist god form på mik´en.

Av godlåter kan man nevne blant annet "Can´t go wrong", ganske lettgjenkjennelig som en Dj Quik-produksjon, men ikke på noen negativ måte. Quik er også representert på vokal, sammen med Butch Cassidy, og gjør også her en sedvanlig men god innsats. "Can´t¿" følges opp av den ganske annerledes låta "On, onsite" (feat. Lil ½ Dead), ganske banging med kontant rapping, og ellers elementer som pakker inn vokal og beats på en fet måte. Forskjellen mellom disse to låtene er betegnende for en annen styrke ved albumet, nemlig variasjonen. Det veksler mellom god, gammel west-coast i grenselandet til r´n´b, til det mer røffe. Alt funker like bra, med et par unntak, og da har vi ikke mye å klage over.

De få unntakene fra godformelen er likevel grove nok til at skiva ramler et hakk ned på kvalitetsskalaen. På "Lay it on back", en i utgangspunktet fet låt, har Kurupt prestert å dra med seg den talentløse idioten Fred Durst¿.! Mannens blotte tilstedeværelse på skiva er ille nok, og selvfølgelig gjør han ikke bra ting med sin tilmålte tid. Heller ikke Everlast har imponerer spesielt mye på låta "Kuruption". Selve låta er grei nok, selv om den uinteressante bluesklimpringen i bakgrunnen trekker noe ned, og Everlasts (eller var det Whitey Bored?) vers er ikke noe mer enn drøvtygging av hans "What it´s like", som startet hele "jeg har finni blues´en i meg"-helvetet fra den kanten.

Likevel, dette er en fet skive. Kanskje taper den seg litt på slutten, men to-tre svake spor ut av sytten er mer enn godkjent. Sjekk ut, sjekk ut!

*Alien Breed - Horisontal Fortellerkunst
*Snoop Dogg - Tha Last Meal
*Everlast - Eat At Whitey’s
*Xzibit + Promoe, Rockefeller


Les også
- Cypress Hill - Stoned Raiders
- Nate Dogg – Music & Me


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish