Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Starsailor - Love Is Here
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[EMI] Starsailor er et av de mest omtalte bandene i Storbritannia for tiden. Nå er debutskiva "Love Is Here" klar for slipp, og bandet sier de ønsket å lage en skive i landet mellom Jeff Bukleys "Grace" og Neil Young - "Harvest". Det har de ikke helt klart. 6/10Selv om plata er bra til debut å være klarer ikke bandet helt å leve opp til forvetningene. Tittelen, "Love Is Here", er hentet fra en Tim Buckley-skive, og tanken bak er å skape positivitet og samhold i et ellers så kynisk samfunn.

Det er mange gode låter på "Love Is Here". Både åpningskuttet "Tie Up My Hands", "Alcoholic", "Fever" og "Good Souls" består av vakre melodier og harmonier med en dyktig vokalist i James Walsh. Som barn ble Walsh utstøtt av medelever fordi de trodde han var sær. Gutten var en "misfit" og begynte heller å spille piano og gitar. Allerede som fjortis laget han sine første låter. Det var Buckley, Neil Young og Van Morrison som inspirerte guttungen, og det er det ikke vanskelig å høre. Men det kan bli litt i overkant retro dette her. Det dras klare linjer til Led Zeppelin og Manic Street Preachers, noe som jo i og for seg er bra, men det blir liksom ikke like bra med Starsailor, selv om det er råhet og kraft i låtene, og ydmykhet og intensitet i stemmen til Walsh.


Starsailor vil nok garantert selge mange plater og spille for fulle hus rundt omkring, og det er jo fint det, men likevel tror jeg bandet har mye å gå på hva gjelder låter og produksjon. Mye av låtmatriale preges av for mye likhet i oppbygning og avslutning. Det er sjelden man blir overrasket over nye elementer og retninger, og lydbildet er gjennomgående preget av inspirasjonskildene, men med et mer ryddig og rent uttrykk.

Likevel liker jeg noe av det musikalske og konseptet rundt Starsailor. Jeg så James Walsh spille live på NRK1 under Quartfestivalen, og det var styrke i det han gjorde der. "Fever" ble fremført akustisk og Walsh tok helt av. I tillegg var han veldig sympatisk også, og det er jo noe man setter pris på. Det er potensiale i dette både som band og i singer/songwriter-stilen for unge Walsh. Og han virker som en oppdatert 20-åring med ønske om en kollektiv verden.

*Manic Street Preachers - Know Your Enemy
*Turin Brakes - The Optimist LP
*Jimmy Page And The Black Crowes - Live At The Greek
*Elbow - Asleep In The Back
*Travis - The Invisible Band
*I Am A Kloot - Natural Histrory
*Hva synes du om Starsailor?


Les også
- Starsailor, John Dee


Kommentarer fra brukere

The Fan 05/03/2002 - 21:10

Hva jeg syns om Starsailor?? Ahh, hvor skal jeg begynne? Det er så vakkert! Dette er "mitt" band, altså! James Walsh stemme er fantastisk, og alt klinger som det skal med dette bandet! Jeg er en stoooor fan, og sannsynligheten for at jeg er alene er liiiten! Jeg skal følge Starsailor, my favourite band, videre, og kan vente meg fantastisk musikk! I love it! *s* Takk for meg...

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish