Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Pepe Deluxè - Super Sound
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[catskills/Sony] Finland er tydeligvis ikke lenger bare sjø, sauna og sprit. Pepe deluxé leverer elektronika av svært høy klasse, såpass variert at man gjerne kjører skiva en gang til når den er gjennomspilt. 7/10Elektronika begynner å bli en svært så omfattende sjanger, noe som nødvendigvis fører med seg en rekke uinteressante band og artister, i tillegg til de virkelig nyskapende folkene som har noe å komme med.

Pepe Deluxé tilhører sistnevnte kategori. Tittelen på skiva kan virke vel ambisiøs og vanskelig å leve opp til, men faktisk greier denne trioen i svært stor grad akkurat det.

Gutta er, som sagt, tilsynelatende finske, en nasjonalitet som etter hvert gir positive assosiasjoner innen eletronisk musikk, og denne utgivelsen bare styrker det inntrykket. Dette er elektronika av den mer instrumentale sorten, med en varmere og mer live-aktig sound enn de metalliske variantene av sjangeren. Både musikken og coveret tyder på en viss retrotankegang og -forkjærlighet, og gir skiva et gjennomført preg.


Her får vi både kjappe og rolige ting, begge deler utført på en særdeles smakfull måte. Spesielt trommene, som er ryggraden i de fleste låtene, gir liten grunn til å klage. Pepe deluxé ser ut til å ha valgt trommeslager fremfor programmering, et valg undertegnede ikke har problemer med å forstå, særlig siden de føyer seg eksemplarisk inn i resten av lydbildet. Rundt trommene legger de ikke på mer enn nødvendig, uten at de dermed går den minimalistiske ruta. Kanskje er ikke alt så veldig nytenkende, men det er heller ikke snakk om å kopiere andres materiale.

Å plukke ut spesielle låter ser jeg ingen grunn til, da skiva generelt sett holder veldig høyt kvalitetsnivå. Faktisk finner jeg ingen låter å stemple som "dårlig", bare en eller to som er litt mer intetsigende enn de andre. Stort sett veldig, veldig bra saker, med fin balanse mellom de kjappe og det rolige. Sånn sett er også sammensettingen av låtene gjort med innsikt og intelligens.

Hvis du ikke har blitt møkk lei elektronika, men tar åpent imot god musikk uansett sjanger, kan "Super Sound" trygt anbefales. Også mer rockorienterte musikkelsker burde kunne finne låter til sin smak her. Sjekk ut, sjekk ut.

*Div - Chill Out In Paris
*Four Tet - Pause
*Kid Loco - the Love And Dope And...Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish