Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Spiritualized - Let It Come Down
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Arista/BMG] Overfølsom hesterocker smører tykt på med perfeksjonerte rockeklisjèer på oppfølgeren til sen-nittitallets aller beste rockeskive. 9/10Fire år er gått siden Jason Spaceman så seg ferdig med den sterkt hyllede "Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space". Siden har han på kryptisk vis sparket bandet sitt, men det gjør ingen ting egentlig, for Spiritualized er Jason Spaceman.

Nytt backingband ville han ha, men han nøyde seg ikke med det: Jason har i sin iver etter å skape monumental musikk også fått med seg ett nærmere hundre mann stort orkester og en stryker- og blåserrekke som kunne fått Mozart til å ta til tårene.


For tårene drypper av denne skiva. Den er så sår og fylt med så mye dårlig samvittighet at den er perfekt å dra frem i de aller tyngste stunder: - uansett hvor vondt du har det kan du være sikker på at Jason har eller har hatt det verre. Det gir vel ro? "Sometimes I get confused and the reasons why are confusing too" og "I`m good for nothing, nothings good enough for me" vitner om en søkende sjel som takke-seg-til har finni musikken sin.

Stor, stor musikk. Storslått, fryktelig storslått. Tekstmessig er den tidvis så pompøs at man nesten detter av stolen i affekt, men musikalsk er den aldri fjern og distansert, heller nær og fokusert. På "I Didn¿t Mean To Hurt You" synger han følgende flaue strofe: I miss you like I miss water when I¿m burning. Når man står i fyr og flamme, som man må tro at Jason har gjort flere ganger, så står han liksom der, da, og savner vann.! For en skikkelig dårlig tekstlinje. Men det er ikke så viktig.

Spiritualized handler fortsatt om flærrende bluesriff, blytunge paukeslag, skrikende munnspill, helende gospel, banale Gud-gi-meg-styrke tekster og vokalmelodier så sårbare og verkende at flere av mine venner ikke holder ut. Kyllinger. De fleste av låtene er skrevet på piano, så strukturmessig er skiva faktisk ganske popete, "The Straight and the Narrow" må være Spiritualized på sitt mest melodiøse noensinne, mens "Do It All Over Again" låner sitt fengende refreng fra Beatles¿ "She Loves You". "I Didn¿t Mean To Hurt You" er dog et hederlig unntak. Den kanskje aller beste låta har med sin en-dimensjonale struktur et hårreisende godt arrangement og den evner å skape en følelse av futuristisk symfoni og eksistensialistisk slavedriveri. Hør på den loopen mot slutten! Harr! Harr!

En knallskive. Et heidundranes stykke sofistikert galakse-rock.

*Ben Folds - Rockin’ The Suburbs
*Spearmint - A Different Lifetime
*Ryan Adams - Gold
*Er dette årets album?Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish