Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Simian - Chemistry Is What We Are
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Source/Virgin] Simian har tidligere gitt ut minialbumet Watch It Glow og The Wisp EP. Nå er deres første langspillende album, Chemistry Is What We Are, å finne i butikkene. Og det er absolutt noe å sjekke ut. 8/10Å høre Simian vekker assosiasjoner til The Beta Band og geniale The Soundtrack For Our Lives. Det er neo-psykedelisk, eksperimentell rock som tør å utfordre. I det ene øyeblikket er du på tivoli sammen med "Jack The Ripper", mens du i neste leker gjemsel med en hoffnarr. Her finnes ingen stereotypiske oppbygninger av låter og heller ingen fengende refreng som du kan nynne på i timevis etterpå. Det kreves tålmodighet for å lytte til Simian, for her er ingen umiddelbare gåsehud takter. Men jeg lover deg at du blir betatt hvis du gir dem den tiden de trenger.


Allerede i åpningslåta "Drop And Roll" bekreftes bandes potensial. Med første ørekast kan det høres ut som noen sløve musikere som sitter på gutterommet med et gammelt orgel, men det er jo nettopp det som er bra ¿ at du hører at det er ekte, at det lever.

"Doba" begynner med en nynnende Simon Lord som støvsuger rommet sitt. I hvert fall er det inntrykket du får. Låta bygger seg uansett etter hvert opp til å bli et av høydepunktene på plata. "You Set Off My Brain" tar det litt ned før halvakustiske og skjeive "How Could I Be Right" sjarmerer deg igjen. "One Dimenson" er "catchy" med røtter til psykedelisk 60-tallsrock, og "Mr.Crow" bare forsterker inntrykket om at Chemistry Is What We Are er en meget bra plate. På "Round And Round" og "Chamber" blir det litt roligere igjen uten at det blir uinteressant av den grunn. Tvert i mot har Simian noe å by på uansett tempo. I tillegg er det zoologiske aspektet på omslaget av noe spesiell art. Om en St.Bernhard hund eller en Nandu har noen symbolsk betydning er i skrive stund ikke brakt på det rene.

Bandets oppfinnsomhet og varierte bruk av instrumenter og selvfølgelig låtenes potensiale i seg selv gjør dem til en stor overraskelse, og absolutt et band det blir viktig og spennende å følge videre. Både nevnte The Beta Band og Soundtrack er glimrende liveband (uten sammenligning for øvrig) og det håper jeg Simian også er. Kom snart til Norge!

*The Soundtrack Of Our Lives - Behind The Music
*The Beta Band - Hot Shots II
*Smog - Rain On Lens
*Hva synes DU?Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish