Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
M. Hederos & M. Hellberg - Together In The Darkness
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Silence/MNW] Dette er kapittel to i historien om to unge, svenske menn som ønsket å starte et coverband. Det er det igjen blitt forsiktig, men finfin musikk av. 7/10De to M’ene kjenner vi ellers fra blant annet The Soundtrack Of Our Lives og The Hellacopters. På dette albumet er det derimot heller vrangsiden, den som er vàr, forsiktig og melankolsk, man hører. Skikkelig pent er det. På mange måter som deres forrige, selvtitulerte også var det. Et av årets beste i følge mange.

Fem av låtene på "Together..." er duoens egne tross at det blir fremstilt som (og i utgangspunktet kanskje var ment å være) et coveralbum. Det som på den annen side er briljant, er hvordan deres egne komposisjoner passer utmerket sammen med de som blir tolket. Et par av dem er så glimrende at de faktisk ikke kommer i skyggen av de andre versjonene heller. Velgjort.


Blant annet "It Wont Grow", er en usedvanlig vakker pianoballade med høy tårefremkallelsesfaktor, og med en avsluttende munnspillsolo man er nødt til å skippe tilbake for å høre enda en gang. Ulf Lundell på engelsk, betydelige år yngre i 2001. "Bless Me" en annen høvding.

Av "lånte" og selvtilnærmede låter finnes blant annet Bob Marleys "Concrete Jungle" i en alldeles fortreffelig versjon. Som på de andre sporene fremføres også denne hovedsakelig med Hederos’ piano og Hellbergs sørgmodige, men innlevende vokal. Ikke mye minner om reggaens verden her, men de har derimot gått til kjernen i teksten, og satt låta i et helt annet, men fullstendig riktig perspektiv.

Neil Youngs "Mellow My Mind", Stones’ "Shine A Light" og ikke minst, The Stooges’ "No Fun", er andre høydepunkter, men dessverre blant noe som lett kan bli ensformig dersom du ikke lytter virkelig intenst. Det er helt ok at de både vil vise verden at de har god smak, og vil formidle andres gode låter, men det bør nevnes at de tilsynelatende har kastet seg over samtlige, både egne og andres, på mer eller mindre samme vis. Den røde tråden er rett og slett for tykk, og arrangement og innpakning blir helhetlig for lite variert til at det har blitt en klassiker av det.

Noe variasjonsmangel og tendensert ensformighet til tross; "Together..." er en liten perle. Om enn ikke helt ferdigslipt.

*Soundtrack Of Our Lives, Rockefeller
*Hellacopters-intervju
*Ky-Mani Marley - Many More Roads
*Hva synes du om denne platen eller anmeldelsen?Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish