Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Ida - The Braille Night
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Tigerstyle/Tuba] Dette amerikanske bandet består av 3 jenter og 1 gutt, og sammen lager de lavmælt melankolsk gitar-pop. Noe av materialet på denne plata er intet mindre enn utrolig fint, men det er desverre en del låter her som ikke blir mer enn ok, eller direkte kjedelige. De sterke låtene veier uansett nok opp til at dette er en utgivelse man kan anbefale. 7/10Ida kommer fra Chicago i USA, en by som de siste årene har vist seg å være viktig i dagens musikk-verden. Alt fra instrumentale helter som Tortoise til det gladtriste Sea And Cake til indie-rockerne Braid har hatt utspring i denne byen, og her kommer Ida inn som nok en viktig aktør.

4 personer danner dette stillferdige bandet, som først og fremst fokuserer på tradisjonell amerikansk melankolsk poprock, hvor melodiene er det viktigste. Bandet hadde en kort visitt innom Capitol Records som ville slippe deres forrige album "Will You Find Me", men på lik linje med band som Texas Is The Reason, Jawbox og Jimmy Eat World ble de ned-prioritert, og plata ble lagt på is. Tigerstyle Records kom inn i bildet, og fikk forhandlet fram rettighetene til utgivelsene. Låtene på "The Braille Night" ble spilt inn på samme tid som "Will You Find Me", men dette var de låtene bandet fant for rolige og nedstemte til å passe på noe annet enn en egen utgivelse. Tigerstyle Records slapp forresten ifjor San Diego-bandet Tristeza's siste album, som var en hyggelig overraskelse.


Ida har basis i akustiske gitarer, bass og trommer, men krydrer til tider lydbildet med cello, fiolin og piano. Produksjons-messig er dette ganske avslappet og naturlig, og det er et pluss i min bok. Dette kunne lett blitt en ambisiøs plate, men den fortoner seg heller som bare fin. Vokal-prestasjonene er det viktigste på denne utgivelsen. Gitar-melodier etc er ofte veldig standard, men når 2 av jentene deler det vokale med det resterende mannlige innslaget, og de har så bra stemmer som de har, redder det en hel del.

Oppturene ligger i de minst "abstrakte" låtene, da jeg er en hund for streit men bra poprock. "Arrowheads", "So Long", "Blizzard of '78", såvel som tittelsporet, er de låtene med mest nerve og de beste melodilinjene på denne utgivelsen. Der "Will You Find Me" var mer upbeat og rett-fram, er "The Braille Night" fin og nede.

Denne utgivelsen er noe ujevn, men som sagt er det et par ting her som redder det hele i land.


Les også
- Jimmy Eat World / Jebediah Split CD
- Jimmy Eat World - Bleed American


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish