Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Ian Brown - Music Of The Spheres
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Polydor/Universal] Ian Brown, tidligere vokalist i The Stone Roses, gir nå ut sin tredje soloskive. Selv om det er langt fram til det samme nivået som The Stone Roses i perioder befant seg på, er det ingen tvil om at dette er det beste Brown har prestert på egenhånd. 7/10Tidligere utgivelser fra Brown er Unifinished Monkey Business (1998) og Golden Greats (2000). Disse er for all del god skiver, men det er klasseforskjell mellom disse to og hans tredje utgivelse Music Of The Spheres. Selv om Ian Brown fortsatt spiller britisk tradisjonell rock som samtidig ønsker å være alternativ og som er inspirert av god gammel britpop, blir det for lettvint å si at han ennå preges av å ha vært vokalist i The Stone Roses. For her er både nye og gamle retninger som alle passer han utmerket.


Det åpnes så bra med låta "F.E.A.R" at resten av skiva nesten blir oversett. Det er fortjent utfra "F.E.A.R", men likevel ufortjent ovenfor Brown og de åtte resterende låtene. Men åpningslåta tar deg med ut i rommet. Det er musikk av og for sfærene og alt du trenger å gjøre er å ta plass i romfergen, feste setebeltet og trykke på play. Det er noe teatralsk over låta og du får nesten inntrykk av å ha hovedrollen i en eller annen science-fiction film. Tar du i tillegg og leser alle tekstlinjene i låta vil du finne ut hva "F.E.A.R" står for. "The Gravy Train" kjører i samme spor, men blir ikke like interessant. Men det er en god låt med elektrisk og akustiskgitar krydret med fuzzbass, piano og elektronikk. Brown tør å forske og prøve nye ting. Selv om mye av vokalen hans holder seg innenfor trygge omgivelser og innpakningen ofte presenteres i samme papir, er det overhodet ingen tvil om at Brown er en dyktig fyr og at Music Of The Sphere er et knallbra album.

Etter "The Gravy Train" kommer helt greie låter som "Bubbles", "Northern Lights" og "Whispers", før vi får spanske "El Mundo Pequeño". Låta er strålende, men hva det betyr må du ikke spørre meg om. Ian Brown avslutter sterkt med "Forever And A Day" og "Shadow Of A Saint". "Forever¿" bryter litt med resten av stilen på skiva. Her åpnes det med en femtisekunders gitarsolo før kassegitar og sang preger resten av låta med litt elektronisk sminke. "Shadow¿" gir en god følelse og er mer oppløftende for humøret enn jeg vil tippe de andre låtene er. Dette er ikke negativt ment. Jeg bare sier at du oftere vil trampa takten til den enn til de åtte andre. For her er mer tilgjengelig instrumentbruk og fengende toner som krever mindre tålmodighet av lytteren enn resten av skiva gjør.

Det er gledelig å høre at også Ian Brown lykkes med sine ting etter bruddet med The Stone Roses, ettersom både gitarist og låtskriver John Squire og bassist Mani (John Mounfield), har lyktes med henholdsvis Seahorses og Primal Scream. Ta deg tid og gi Herr. Brown en fortjent sjanse!


Les også
- Ben & Jason - Ten Songs About You
- The Charlatans - Wonderland


Kommentarer fra brukere

Tommy 16/10/2001 - 11:32

Så han på quarten.. Det var helt greit faktisk ! Sleit litt med å komme igang med "My Star", ellers var det bra. Konserten fikk ok kritikker fra avisene også.
"I see you all got smiley faces, cause youre about to see oasis" -Ian Brown, quart

rosa 10/10/2001 - 00:00

ian brown vil aldri, aldri kunne gjøre det han gjorde sammen med stone roses på egenhånd. aldri!!!
noen som han på quarten? det var pinlig det:(

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish