Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Sum 41 - All Killer No Filler
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Island/Universal]Før de er kvitt sine siste kviser har Sum41 kommet seg lenger enn de fleste andre pop-punk orkestre. Med et likegyldig forhold til vanskelige begreper som integritet og kommersialisme snuser de snart selveste Blink 182 i rompa. 4/10


Mye drit kunne vært sagt om denne skiva, ingen tvil om det. Skal man være streng er dette lite annet enn et sammensurium av Green Day, Beastie Boys og NOFX. Med særlig vekt på sistnevnte. Jada - dette er kommersielt, glatt, enkelt og neppe særlig politisk stimulerende.

Men Sum41 sin nye plate er også utrolig velspilt og leken. Dette unge bandet mestrer så mange sider av populær-punken at det er umulig å ikke la seg imponere littegrann. Dessuten er Sum41 garantert såpass respektløse at de gir blaffen i gretne musikkanalytikere som lar seg irritere over melodiøse refrenger og trestemte koringer. De har hørt kritikken før og vet den vil komme.

Hvor langt Sum41 kan komme med dette er ikke lett å si. Låtene er gode nokk og det virker som om de har kommersielle krefter på sin side. Dette blir sikkert for pubertalt for de fleste over 22, men hvis Sum41 kan introdusere flere for rockens herlige verden er det vel ingen grunn til å surmule?


Les også
- Blink 182 - ikke som alle andre boyband
- Blink 182 - Take Off Your Pants And Jackets
- Therapy? - Shameless
- Pulley - Together Again For The First Time
- The Mighty Mighty Bosstones - Awfully Quiet
- Smash Mouth - Smash Mouth
- Donots - Pocketrock


Kommentarer fra brukere

No use For a Name (Kjell T. Ring) 26/12/2002 - 23:53

Hvorfor er det ingen som nevner I Against I, No Use For A Name, The Ataris, Wizo... Og har noen av dere "punkere" hørt om Ramones? Punkens pappa? Old school punk vil for alltid trone punkens verden. Alle andre punk band prøver bare å etterligne de første punk bandene som The Ramones og The Clash.

Ill communiste banana 11/05/2002 - 22:10

Bah, Lagwagon og NOFX er punk.

Hvis du vil ha flere av de mere ekstreme punkbandene anbefaler jeg Catharsis. Politisk, hardt & genialt.

/*/ 11/05/2002 - 14:50

det burde ikke vært lov å nevne "ordentlig punk" og "lagwagon"/nofx/pennywise i samme setning.

skikkelige punkband: propagandhi, refused, fugazi.

faen ta deg som sa at pulley og ltj er bra pønk. håper du dør

morbidicus 08/05/2002 - 21:48

Ikke glem Propagandhi, Deviates (ganske nytt men ekstremt bra), Against All Authority, Dead Kennedys, At The Drive-In og selvfølgelig Amulet og Turboneger. Jeg har talt.
Applaus til Bananen.

Henrik Main 27/04/2002 - 20:04

Sum 41 er så dårlige at det gjør vondt.
Hvis du vil høre noe BRA punk, sjekk ut Pulley, Millencolin, Less Than Jake eller Refused.

erlend 24/04/2002 - 11:03

the clash. JA JA JA! så deilig.

melkor belegûr 23/04/2002 - 23:19

de ekte punkband:

ramones
sex pistols
stiff little fingers
the stooges
the clash
new york dolls (muligens)


og av disse er ramones soleklart best.

Bah 23/04/2002 - 12:37

Kommunistbananen lenge leve! Det er en kar som får sagt det!

Jeje 23/04/2002 - 08:49

Bikkjer hele gjengen, støtte til deg Eirik

Fettjå 17/01/2002 - 12:30

Pennywise, Lagwagon, Nofx er den ekte punken blir det hevdet her. La meg bare påpeke en ting; det ble faktisk laget musikk før 1990, og disse banda er inspirert av den tidlige, ekte punken. i den grad man i hele tatt kan prate om dette tåpelige "ekte", er ingen av dagens band egentlig det.

Bananen fra Cuba som dyrker mørke guder 16/01/2002 - 23:22

Ok da. jeg vet egentlig at de spiller faktisk live. Bare ble revet med i kommentaren. Men alle fansene dere ER 14tis jenter og forvirrete wannabe punkere som gjærne har sett dem på MTV. Alle som virkelig liker punk og kanskje likte Blink 182 i sin tid, har nå forlatt dem.

8-ball (eirik #2) 16/01/2002 - 17:29

Delvis enig med "Den onde banen-kommunisten 2K" Musikk som Pennywise, Lagwagon, Nofx er den ekte punken. MEN blink 182 var en gang fete; før de solgte seg hadde de faktisk fete tekster. men heller ikke da hadde de så fete riff og slik. Jeg syntes det er lov å kalle europe for homo musikk, men det kun fordi det ikke er noe spesielt galt med å være homo. SUM - 41 er en anelse mindre sellouts en blink fordi de faktisk alltid har spilt den samme (dritt?)musikken allerede fra de var usigna. men det gjør jo ikke musikken noe bedre. MEN en annen ting, det at du sier "Ok, la Blink 182 og Sum 41 virre rundt på TV skjermen og spille playback for forvirrete 14tis-jenter i USA" er heseblesende galt, dette fordi alle kan høre at de spiller live med stemmer som plutelig blir tyve ganger styggere en på cden, og i tillegg har de helt sinnsykt mange feil på gitarriffene og de greier ikke å spille sammen.

Props til Kjempeslemm Komunist Banan

OG EIRIK: Du gjør skam på ditt navn

Eple(kjekk?) 15/01/2002 - 10:40

Den onde banen-kommunisten 2K; det er så godt å se at fortsatt finnes folk med en viss ballast i huet. Veldig bra innlegg mr Banan.

Den onde banen-kommunisten 2K 15/01/2002 - 00:22

Notat: Liker du punk, så aldri kall NOEN musikk for "homo" musikk. For det første, musikkgener har INGENTING med seksuell legning å gjøre. For det andre, er det veldig mange innenfor punk rocken som står fram som homofile/lesbiske. Spesiellt fordi de vet at i et ekte punk miljø vil ingen se ned på folk på grunn av rase/kjønn/legning/og lignende. Nettop fordi punk skal skille seg fra alle gamle gjenlevninger om at homofile er skapt av satan og at negre og jøder er undermensch og lignende.

Sådeså...

Kjempeslemm Komunist Banan 15/01/2002 - 00:13

Eirik. Beklager så meget. Men du er DUM!

For det første: Blink 182 og SUM 41 er grusom kommersiel musikk på linje med Boyband og all annen musikk de gjør narr av. De tjener grovt på å virre rundt på MTV til stor begeistring for forvirrete mennesker som graver sin musikksmak ut i fra suppmølet som fremstiller "alles musikksmak". Lik dette, eller vær teit. Jaja. Nok om va jeg synes om MTV.

For det første (eller blir det det andre nå) jaja.
Blink182 og Sum41 er utrolig BILLIG, musikk. Rytmene er utrolig like i alle sangene og riffene er billige. Utrolig enkle. Punk går for å være enkel musikk å spille, men dette er bare værst. Har du litt peiling på gitarer vil du skjønne hva jeg snakker om. I det hele tatt og kalle Blink182 & Sum 41 for punk i det hele tatt er latterlig. Punk er opprørsk undergrunnsmusikk og går i mot står for saker og ting som ikke er ansett som almene holdninger. Altså, et alternativ til det "vandlige" samfunnet. Dette er vel og merke fasiten. Punkband varrierer seg ut i fra til det i en viss grad. Så er de ikke punk lengere. Det må sies at Blink & Sum har riff som generelt minner en del om punk (eller mere Emo-core), de begynnte også som et mere/eller mindre respektabelt punk band på Kung Fu records. men så har det gått i nedoverbakke for de tre bukkene bruse i Blink 182. I steden for å utvikle seg og lage mere avansert musikk eller rett og slett og holde seg undergrunns og fortsette med punken, gikk de feil vei. De tok vekk kraften fra tekstene/melodiene og fikk et nytt plateselskap. Et "major" plateselskap (gasp :o ). Mange grunker og fete seg for de tre bukkene ved å lage "snill" "punk" for 12åringer, og slik fortsatte de til den dag i dag.

Blink liker også å leke klovn på MTV. Det synes mange er festlig. Joda, Kalle Klovn er morro han, likte spesielt den episoden der de brukte elefanten til veivals når de skulle lage en vei. Blink kan også leke tøysemenn og tuller masse og lager ablegøyer til MTV skarens begeistring. De er litt uvørene og tuller mye med musikken de er så i "mot" (deres kjære kolegaer i MTV). De liker å sprige rundt naken forran forran millioner av seere, det jo direkte festelig. Dette tjener de noen ekstra slanter til seg selv og sine luksusvillaer.

Men nå bør jeg slutte. Folk kan bli TRIST når jeg snakker fy om deres favoritt band. Ok, la Blink 182 og Sum 41 virre rundt på TV skjermen og spille playback for forvirrete 14tis-jenter i USA. Bare ikke kom her og kall det for Punk. Slik SKAM fortjener ikke generen. Ta Pop Punk'en og fjern Punk. Hva får du da. Pop. Rett og lett. Og det er det det er.

Pop punk'en på sin side er FAEN MEG ikke utviklet av Blink eller Sum. De er fattige kopier av Pop-Punk/Skate-Punk generen som er utviklet av store band som Bad Religion, Dead Kennedys, NOFX, Lagwagon, Pennywise.... listen er laaang.

Så her har du min mening om saken.

Hilsen kjempeslemme Tulle-Banan

Ps. Hmmm... Sjønner ikke hvordan jeg presterte å skrive et så langt inlegg igjenn. Trodde inlegget på LOTR anmeldelsen var et spesialtilfelle. Jaja, kanskje det tyder på at ikke jeg har så uhorvelig smart jeg heller da.

Eirik 14/01/2002 - 20:55

Christian Ebeltoft er tydeligvis en gutt født opp med kun homsetemusikk som europe og andre 80-talls møkkaband. Sum-41 og blink 182 prøver å lage en ny revolusjon innen musikk; populær punk, dere kan alle si hva dere vil men jeg kan ganske lett si at dette ikke er en lett oppgave. Om ikke musikken har det mest politiske innholdet, har det gode riff, fete gode gamle rock n' roll "små" soloer og bringer garantert budskap. Grunnen til at dette ikke er musikk for de over 22 er jo fordi de selv er oppfostret på homsete 80-talls musikk og ikke helt vil slippe taket. Dessuten har de langt sterkere tekster en det nye albumet til f.eks. destinys child som får 6'ere på 6'ere.


Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish