Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Emperor - Prometheus- The Discipline Of Fire And Demise
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Candlelight/Tuba] Det siste opus fra den sofistikerte ekstrem metalens ubestridte regenter. En verdig for ikke å si mektig avslutning på en epoke i norsk black metal. Genresprengende og utfordrende like til slutten. 9/10Så var det over. Jeg må si det er med en viss følelse av vemod at jeg gjentar bandets avgjørelse om å legge opp. Emperor er ett av svært få black metal band som har gått gjennom en kontinuerlig modningsprosess med integriteten i behold. Jeg tror ingen på utsiden kan ha sett tretthet, fastgroddhet eller andre tegn på alderdom. Det er nå engang slik at det er musikerene selv som først bør merke om det er på tide å finne nye jaktmarker. Alle Emperors medlemmer er sånn sett innvolverte i andre band, Peccatum og Zyklon, som begge har utgivelser ute på markedet.


Samoth, Ihsahn og Trym takker altså for seg i egenskap av Emperor og etterlater oss med dette albumet. En vrien skive å beskrive, bortsett fra at den er jævlig bra, dødsfet o.s.v. Denne samlingen på ni perler vil holde deg våken langt ut i de små timer. Alle Emperors tidligere utgivelser har vært likedan på det området. Det kreves mange gjennomhøringer og ikke så rent lite modning. Desverre har jeg ingen tekster tilgjengelig. Det pleier nemlig å være skikkelige saker enten de inspirerer til grubling eller hensetter leseren i mer lengtende stemninger.

På denne siste skiva er det multikunstner Ihsahn som har skrevet all musikken. Han har valgt å ta det for Emperor typisk komplekse lydbildet enda lenger enn ved siste korsvei. Gitarene spiller første fiolin denne gangen, noe som ikke alltid har vært tilfelle med Emperor. På et vis er gitarene tyngre, men det gjelder egentlig kun rytme-delen. Denne tendensen begynnte på den forrige skiva, ”IX Equilibrium”, og denne gangen har gitarene også fått en dypere lyd som får tyngden bedre fram. Når det er sagt må det med en gang presiseres at det ikke finnes noen rene rytmepartier her slik som det som regel alltid gjør i ekstrem metal. Den førende melodien hopper mye fram og tilbake i lydbildet, mellom gitar og synth eller mellom forskjellig arrangementer. Vanskelig å få grep om, og lettere blir det ikke av at det også finnes et utall av undertemaer som også beveger en del på seg.Dette handler absolutt ikke om kompleksitet for kompleksitetens egen del. Det skaper den dybde som må til for å få fram alle nyansene bandet vil vise oss. Det er noe farlig over denne skiva, tidvis forkledd i utkanten eller snerrende på overflaten og alt der imellom.

Vel, er det fortsatt black metal vi snakker om? Jeg synes ikke det. Det Emperor har fått til her står utenfor eller ovenfor de genrene vi plasserer ekstrem metalen i. Selv om det er litt trist så kunne vel neppe et band avslutte sin karrière på en bedre måte.


Les også
- Dark Funeral - Diabolis Interium
- Mortiis - The Smell Of Rain
- Bjørnar's 2001-favoritter


Kommentarer fra brukere

Einar Beinhard 01/03/2002 - 13:33

Dette er muligens den merkeligste diskusjonen jeg har sett...

Pål Bredrup 01/03/2002 - 03:08

Jeg vet det. Derfor burde ikke folk gå rundt og furte over vitsen min, når de vet hva som er fakta. Noe jeg har hørt er gjort og som kommer fra din munn.

Einar Solberg 01/03/2002 - 03:05

Jeg må også få tilføye at den eneste du omgåes med flere ganger i uka av dyktige musikere er den godeste berg fra "Don't Complain"

Einar Solberg 01/03/2002 - 03:01

Pål, det var langt ifra ment som noe vits! Du mente det helt blodseriøst og ferdig med det!!!!

Pål Bredrup 01/03/2002 - 00:31

Jeg vet det. Var vel mest tenkt på som en vits, men.

vargild 25/10/2001 - 15:03

pål, vi driter i hvem du omgås med! og, notodden er ikke norges rockby.

Pål Bredrup 24/10/2001 - 19:02

Ok, Emperor er udødlig gjort!! Emperor er fra Notodden, jeg er fra Notodden. Det betyr Notodden er norges rock by. Jeg omgås med ishahn noen dager i uka.

Vegar Wold 20/10/2001 - 13:16

Jeg må få legge til at hornene på "In the wordless
chamber" er vel den mesterligste effekten jeg har hørt på lenge. Makan til fet låt. Den river skikkelig og minner litt om "in the nighstide..." epoken.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish