Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Katthult - Katthult
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Bonnier] Norske debutanter med potensiale og godt rykte blir produsert til døde. Hørt den før? 5/10Katthult sto opp av grava til Elverumsbandet Egoland i 1999 i forbindelse med en idealisthappening på Rockefeller, og var egentlig ment som et hyggelig hobbyprosjekt. Men lek ble alvor etter at en demoversjon av låta "Weaker" skapte entusiastiske bølger på tre nettsteder for band uten platekontrakt. Pressen hoppa på lasset, og det tok dægger'n mæ'kke lang tid før platekontrakten var skrevet under.

At denne typen glattbarbert folk-pop kan skape bølger nå, det er meg en gåte så god som noen. Den fortryllende kvinnestemmen som knekker litt på de rette stedene, og den irskinspirerte fela (Jada, dette er definitivt noe for Corrs-fansen.) er etter hvert velkjente popgrep for de fleste radiolyttere. Katthults litt mer originale mandolin klarer heller ikke å tilføre denne veletablerte sjangeren noe nytt. At dette bandet har fått så mye oppmerksomhet i norsk presse har nok svært mye med etnisk tilhørighet å gjøre. Dessuten ryktes det om gode konserter, uten at dette kan bekreftes av undertegnede.


Dette er kanskje et passende sted å skyte inn at Katthult ikke er det sorteste fåret i klassen. Folka har potensiale, spesielt i låtmaterialet. Vokalist og låtskriver Aud Ingebjørg Barstad skriver låter som kler stemmen. Stemmen er fin, og det er et en del av låtene også, men de drukner i fløyelsmyk produksjon. Uten noe som butter imot i lydbildet passerer de fleste låtene stort sett ubemerket hen. Unntakene er i hovedsak "One Day", som med sin grusomme feleintro strammer værhårene godt, og smårocka "Trust your Heart", som faktisk byr på litt fuzz i gitaren. Sistnevnte er også et klart høydepunkt på skiva. Den har følge av et knippe låter som står til godkjent, men som det kunne vært gjort veldig mye mer ut av. Dessverre føyer Katthult seg med dette inn i en lang rekke med symptomer på det som ser ut til å være en negativ trend i norsk pop for tiden: At fin musikk blir overkjørt av feige produsenter som er pissredde for å ødelegge salgspotensialet. Stor kunst blir som kjent sjeldent født av lysten på profitt.Kommentarer fra brukere

? 18/10/2001 - 16:56

kanskje et av norges, rettelse; skandinavias beste band!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish