Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Aphex Twin - drukqs
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Warp/VME] Etterlengtet album fra en av de særeste skikkelsene innen dagens elektroniske musikk. Ventetiden har vært lang, men ikke forgjeves. Endelig! 8/10Richard D. James ser ut til å ha en innebygget motvilje mot konformitet. Enkelte ganger ser det ut til at han faktisk har gjort sitt beste for å IKKE være tilgjengelig for den gjennomsnittilge lytter. De som likevel har latt seg begeistre av musikken hans, er desto mer hekta. Etter "Windowlicker" (jepp, låta med den styggpene videoen) og "Come to daddy" (jepp, den med den stygge videoen) har det vært ganske stille rundt James, både som Aphex Twin og andre av de utallige aliasene hans.


Nå er han altså tilbake, og gjensynet er som sagt svært gledelig. Albumet har blitt massivt, og da tenker jeg ikke bare på det faktum at det er en dobbeltskive med tredve låter. "drukqs" er lett gjenkjennelig Aphex Twin; mørk, dyp, bråkete, kryptisk...og herlig. Han benytter seg mye av det samme lydbildet og de samme effektene som tidligere, uten at han på noen som helst måte gjentar seg selv. Det går i frenetiske rytmer, sære harmonier, og små detaljer i bakgrunnen som gjør at man stadig oppdager nye ting. Han finner også plass til lange, rolige "låter" der det skjer minimalt, men som aldri blir kjedelig. Denne vekslingen mellom det harde, kantede og det rolige, ukompliserte kunne lett blitt slitsom, men gjør istedet at man setter mer pris på de forskjellige uttrykkene. En hel skive med hver enkelt hadde blitt alt for mye, men sammen fungerer det svært bra. Til tider nærmest perfekt, om man skal bruke store ord.

Mer lett tilgjengelige, down-tempo låter er det også her, og de er ikke noe mindre interessante. Tidligere nevnte lydbilde gjør seg gjeldende også her, det er ikke høytaleren din som er sprengt!

Denne skiva passer nok slettes ikke for alle. Men for de som setter pris på Aphex Twin fra før, samt de som liker småsær elektronisk musikk, er dette blant det ypperste man kan få hendene på. Når han noen ganger fordyper seg i lydeksperimentering, som gir assosiasjoner til samtidsmusikk og folk som Merzbow (japansk støyhelt), kan han nok skremme mange fra seg. Men om man tar seg tid til å lytte og gå inn i musikken, kan man finne fantastiske ting.


Les også
- Merzbow/Jazzkammer, infernalsk støy
- S. I. Futures - The Mission Statement
- Louie Austin - Only Tonight
- Cornelius – Point
- Monolight – Free Music
- Chemical Brothers - Come With Us
- Chessie – Overnight
- Nikakoi - Sestrichka
- Anti-Pop Consortium – Arrhythmia


Kommentarer fra brukere

yoyoo 25/06/2004 - 00:54

uoijoijoijohll

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish