Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
White Stripes - White Blood Cells
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[XL/Playground] Litt sprikende album, men sammen med The Strokes er White Stripes et av få amerikanske band som faktisk har noe nytt og spennende å tilby, ikke bare fete tattos og øsende allsangsrefrenger. God plate! 8/10Sammenlikningen med The Strokes er litt selvfølgelig, men ganske påfallende. Som The Strokes er The White Stripes utseendemessig nesten perfekt. De ser kule ut uten å anstrenge seg ihjel. Samtidig er det også lett å høre at en del av inflytelsen er den samme, søsknene White har også hørt mye på rock fra New York og omegn de siste tjue årene, kanskje særlig Sonic Youth og The Pixies. Men der The Strokes nærmest slo ned som en bombe, og ingen så hvor de kom fra før de var der, så har Thw White Stripes arbeidet seg mer møysommelig fram. Både på den måten at dette er deres tredje album, men også fordi man på White Blood Cells kan høre svært mange referanser til nyere amerikansk rock. Det går en linje fra Guns'n Roses gjennom Nirvana og Sonic Youth til The White Stripes.


Samtidig kan den linjen trekkes tilbake. Gjennom band som Sex Pistols, Led Zeppelin, Stones, The Kinks og til og med The Beatles. Det er et par låter mot slutten av plata som John Lennon ville ha vært tålelig fornøyd med å kalle sine egne.
Og her er da også noe av problemet. Plata skal liksom være litt over alt. "Se hvor flinke vi er" på en måte. Og det holder nesten. Men noen ganger blir det dessverre litt feil. Selv syntes jeg albumet starter veldig lovende, de fire første låtene er jævlig bra, best av alle Fell In Love With A Girl, men så mister jeg litt fokus, og ikke før på slutten av plata greier jeg å omstille meg til et helt annet lydbilde slik at jeg kan nyte Seven Nation Army og Expecting. Dette er en plate som kan og bør brytes opp. Spre plata utover en hel dag i spedd litt annen musikk i mellom, og du kommer til å bli glad i White Blood Cells


Les også
- The Strokes - Is This It
- B.R.M.C. - Black Rebel Motorcycle Club
- The Plan - The Plan
- Ole Ivars 2001-favoritter
- Vue - Find Your Home
- White Stripes, Betong
- Buck – Hello Holland


Kommentarer fra brukere

tine 09/10/2004 - 13:40

tine er helt enig .de ruler så sykt .

annette 09/10/2004 - 13:38

the white stripes er råe . ikke en gang tenk på at de er kjedeligere enn the strokes. alle de 4 albumene er kule .

el_tomaten 23/11/2001 - 10:04

enig med lovva. skiva er steinfeit. å si at den er kjedeligere enn the strokes‘ debut er latterlig. det er akkurat det den ikke er. den er langt mer leken og utfordrende enn is this it? og den er, selv om den stjeler uhemmet fra gamle dager, eksperimentell. uten at dette går utover den deilige rocken som bor i låtmateriale. synes egentlig ikke sammenligningen med the strokes (og hvert fall ikke med brmc) er relevant. men så synes også ulshagen at tomahawk-skiva burde vare i fire timer, noe som er litt vel hysterisk.

Lovva' 22/11/2001 - 19:12

Denne plata er jo knallbra!!!! Hører jevnt og trutt på den, så ikke kom her!! Kjør plata et par ganger så blir sangene sinnsykt bra!!

Strykeren 24/10/2001 - 13:11

Dette er ikke så fett. White-søsknene er mye kjedeligere enn Strokes. Det er maks tre gode låter på denne plata, og det er de tre første. etter det er det stort sett bare piss.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish