Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Tomahawk - Tomahawk
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Ipecac/Tuba] Endelig. Duane (eks-Jesus Lizards) og Patton (eks-Faith No More) har levert et kunstverk av et album. Tungt, energisk og aggresivt. Med seg har de trommestikkene til Helmet og bassgangene fra The Melvins, og det finnes ikke en ting å utsette på albumet. Kanskje med unntak av at det burde ha vært fire timer langt. 10/10


Plata åpner med et riff som er mistenkelig likt det Queens Of The Stone Age udødeliggjorde med sin 'Feel Good Hit Of The Summer', men raskt er vi inne i en helt annen verden enn stonerrocken. Dette er et vindu inn til rockens harde ytterpunkt, hvor Patton dels hvisker truende og dels skriker ut sin vrede, hvor Duane lar sin gitar hakke, skurre og harmdirre ut riffene og hvor bass og trommer danner en bakvegg av sløye og dommedagstunge komp. Og alt dette er bare førstelåta 'Flashback'!

Deretter følger '101 North', en noe roligere låt hvor Patton styrer showet ganske alene. En godlåt hvor harmdirringen og dommedagskompene er tonet ned noe, uten å etterlate noen tvil om at det fortsatt ligger under. Minner om noe av det mer tilgjengelige rett-fram-rockeaktige Patton har gjort med Mr Bungle og Faith No More.


Plata fortsetter i den sløye, litt rolige retningen med 'Point & Click', som effektivt hensetter meg i en god melankolsk stemning, og til tross for at lydnivået er høyt som det er så for jeg et behov om å vrenge opp ytterligere. En scizofren og fryktinngytende sang som hadde passet godt til en hvilken som helst psykologisk thriller eller skrekkfilm. Inspirert av Fantomas "The Directors Cut".

Det passer i grunnen godt fordi låta 'God Hates A Coward' er et av platas absolutte høydepunkter. Her fortsetter Patton noe av retningen han hadde på Faith No More da 'Album Of The Year' kom ut, men med tyngden og aggresiviteten fra 'Angel Dust'. Storslagent og pompøst, ja vel, men tungt, deilig og fullstendig medrivende likevel. Her er det også relativt tydelig at hans kolleger i FNM nok var i ferd med å komme til kort med utvikling og musikkscenen. Med Tomahawk har han kunnet komme tilbake i angrepsposisjon og igjen være den som legger lista for hva rocken skal og bør være.

'POP1' har den vanskelige oppgaven å "hoppe etter Wircola", og den kommer tilsynelatende litt skjevt ut. Men så etter en rolig, noe som virker som en litt malplassert begynnelse drar de på og låta tar en uventet vending. Plutselig får innledningen en forklaring og det hoppes målrettet fra det ene ytterpunktet til det andre, og man skal holde tunga rett i munnen for å holde følge. Men det bør man. For dette er en knallåt. Beste tekstparti på plata: "This Beat Can Win Me A Grammy" som blir hvisket, skreket og hamret inn i lytteren gjennom hele låta.
Så følger en god gammeldags ballade, 'Sweet Smell Of Succes', sunget litt hviskende og hvesende i begynnelsen før refrenget trekker vokalen over rent og klart og vakkert. Også her legges lista høyt i forhold til spennvidde, men ikke et eneste sekund betviler man at de drar det i havn, og resultatet er bare at hele følelsesregisteret trekkes inn i lytteopplevelsen, og man er litt usikker på om man skal føle seg sint, trist eller bare fordømt lykkelig. Eller alt på en gang.

'Sir, Yes Sir' markerer nok et tungt høydepunkt. En sint og kjapp godlåt, helt enkelt.
'Jockstrap' er den definitive sørstatsrockelåta, og innehar igjen en enorm spennvidde. Dersom man sitter blant folk kan det være lurt å finne en balanse mellom lysten til å vrenge opp på de rolige partiene og nødvendigheten av å skru noe ned når Tomahawk vrenger opp selv.

Neste låt er spilt inn slik at den skal gi et preg av å være 50 år gammel. 'Cul De Sac' er et hvileskjær i så måte, men uten at det behøver å bety at den ikke er feiende fin å høre på. En låt som nesten tvinger en del av fingrene inn i ufrivillig knipsing og foten i tilsvarende tramping.

Har du imidlertid glemt hva det er du hører på så er 'Malocchio' en fin vekkeklokke. Den aller sinteste låta på plata. En energisk og tung knytteneve av en sang helt enkelt.
'Honeymoon' er nok et rolig hvileskjær, og nok et eksempel på de mange voldsomme taktskiftene på denne plata. Og det er det som er så fint med Tomahawk, de angriper de ulike stemningene helhetlig og beslutsomt, og 'Honeymoon' framstår som en like selvfølgelig låt som 'Malocchio' selv om uttrykket tilsynelatende er like fjernt fra hverandre som herr Bin Laden og herr Bush er politisk.

Da passer det bra at 'Laredo' like selvfølgelig blander de to foregående låtene, og igjen blir man usikker på om man skal vrenge opp for å glede seg selv, eller om man rett og slett burde tone ned noe for å skåne medarbeiderne.
Siste låt ut er 'Narcosis'. Det er på tide å rydde opp på kontoret etter alle de ufrivillige ekstatiske bevegelsene, og mens Patton plystrer en slags cowboytrall er det på tide å slukke lyset, låse døra og dra hjem. Og vente på at Tomahawk kommer for å spille live.


Les også
- Fantomas - Directors Cut
- Fantomas: "Fantomas"
- Tomahawk


Kommentarer fra brukere

knærk 29/10/2001 - 13:24

derimot riktig så bra!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish