Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Zeromancer - Eurotrash
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[EastWest/Warner] Kall meg gjerne en døv og dum fitte - denne utgivelsen blir ikke mindre latterlig, enerverende og unødvendig av den grunn. 2/10Kjernen av Zeromancer kalte seg en gang Seigmen, de leverte med «Total» og «Metropolis» effektive soundtracks til bleike og angstbiterske unggutters pubertetskvaler og var helt enkelt - til tross for enkelte tekstlinjer som tenderte mot det gymnasiale - et mer enn anstendig norsk band. Musikken var storslått, suggerende og det nærmeste mange av oss noensinne kom det - med rette - uhyre utskjelte og latterliggjorte begrepet goth. Men det begynner åpenbart å bli en stund siden nå, gitt.

Likheten mellom Seigmen og Zeromancer er så avgjort tilstede - det låter fortsatt selvhøytidelig og formatmessig stort, og det utstuderte, oppdolla imaget har blitt foredlet og tatt et stykke videre siden sist. Det er ingenting i veien med noe av dette, i utgangspunktet - ikke alle kan se ut og lyde som Sister Sonny. Heldigvis. Eller med Jarvis Cockers enkle, men bevingede ord: «If you’ve got big feet, wear big shoes». Sant nok.

Problemene med å svelge denne suppa står likevel i kø. Tekstene er hule og innholdsløse, og den dekadente grunnholdningen de motivisk sett lefler med har blitt gjort så jævlig mye smartere og mer raffinert før dem - spør bare Suede eller Depeche Mode, eller Marilyn Manson, for den saks skyld.

Sistnevnte er riktignok i større grad tilstede i selve musikken, som er en flat og tannløs variant av industriell, gravalvorlig designer-metall - helt uten puls, nerve, temperatur eller ånd. Tittelsporet fenger og irriterer i like stor grad, og det kan sikkert bli en hit av visse proporsjoner i Tyskland, et land Zeromancer forøvrig har tilgodesett med en egen låt, avsluttende «Germany», en like usjarmerende sak som tittelen tilsier.

Til slutt: Det vil visst alltid finnes en liten del av bransjen som etterlyser en saksorientert og objektiv musikkjournalistikk. Det er dessverre ikke mulig å anmelde musikk etter disse kriteriene, all den tid musikk er subjektivt opplevd og vurdert kunst og ikke sak - i alle fall når den fungerer som den skal. Det gjør ikke dette. Derfor fittekarakteren.


Les også
- Zeromancer, Rockefeller
- Diverse Artister - Oslo Synthfestival 2001-CD
- X:Machina – On Time (sgl)


Kommentarer fra brukere

MrE 16/04/2002 - 17:46

Har litt problemer med å svelge denne anmeldelsen. Har fulgt Seigmen siden Total og -selv om det er snakk om en radikal stilendring- har Zeromancer samme musikalske kvalitetsnivået. Det at de i tillegg fortsatte å arbeide med Erik Lungren (Radiowaves og Vampire State Building) hever bare konge- faktoren enda mer...

messiahs 04/04/2002 - 13:09

Hørt den første plata?

Vismann 02/11/2001 - 18:38

Denne plata er et maximum party album! Kom ikke her å gi denna plata en 2/10 !!!
Ring 1-800-SUICIDE så kan kanskje Dr.Online hjelpe DEG med å dø.... :P

Adrenalin 02/11/2001 - 14:08

Jeg liker skiva jeg. Har aldri opplevd Depeche Mode i noen stor grad, Manson er kul og Zeromancer lager fengende eurotrash. Jeg bare tviler på at folk tar poenget liksom. Musikalsk har ZMR utviklet seg fra Clone Your Lover, ekte bass og trommer denne gangen. Fengende slut-metal. Og prøv å fortell meg at Neo Geisha, Cupola og Philharmonic ikke er bra låter.

Jesper 31/10/2001 - 15:19

Oi, saa sint da Mario! Har ikke faatt hoert skiva i saerlig grad selv, men det lille jeg hoerte var ikke saa forbanna imponerende. Mail da vel! Hilsen Travelling Buddha

Anette 30/10/2001 - 23:51

Hvorfor kunne ikke Ronnie Klaussen fått skrive anmeldelse av denne cden?

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish