Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Kings Of Convenience - Versus
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Source/Virgin] Remikser og kollaborasjoner. Kan sette i gang skremmende, men viktige tankeoperasjoner. 5/10En natt våkner du. La oss tenke oss at du har drømt et eller annet opprivende, at et høyt smell utenfor reiv deg ut av søvnen eller at du bare måtte på toalettet - det er uansett irrelevant i denne sammenhengen. Du våkner, helt enkelt.

Du våkner midt på natta, du reiser deg opp av senga og setter deg inn i stua. I et øyeblikk av usedvanlig klarsyn - uvisst hvorfra, men det kan ha begynt allerede under dyna, det føltes som voksesmerter, en lammende følelse av utålmodighet som startet rent kroppslig, i beina og oppover - begynner du først å reflektere og smått ergre deg over, for til slutt å, på beste Fight Club-manèr, å forbanne det du brutalt og plutselig erkjenner er den strømlinjeformede, temperaturløse og i ytterste konsekvens vulgære skjønnheten du omgir deg med.


Bang & Olufsen-høyttalerne, Arne Jacobsen-stolen, Alessi-accessoiret som nå synes nærmest påtatt tilfeldig henslengt på den slanke, glatte flaten av glassbordet du kjøpte på IKEA - alt fremstår brått som komponenter i en diabolsk, bedøvende plan om å skape et skinn av symmetri, orden og trygghet, men hva er trygghet? Det pågår en krig der ute - jovisst, flere kriger, dusinvis - men særlig èn synlig, skitten, umoralsk og voldsom affære det er umulig å ta helt og fullt inn over seg. Men kunne du ikke prøvd? Bedre enn dette?

Det begynner å demre: Du er i harmoni, men det er en annens harmoni, og tanken beveger seg uhørt kjapt, fra små konkrete, detaljer til de store, svimlende tingene, det det handler om. Noen har gått rundt i dine sko, så å si, du er blitt en lettvekter, et konsumerende spøkelse, et barn av en revolusjon selv opprørerne bak erklærte ugyldig og siden gjorde sitt beste for å håne meningen bak og utfallet av. Du bestemmer deg: Noe må bort.

Du går bort til bokhyllen og tar ut en stor, tung, gul bok, «70s Decorative Art», fra forlaget med det - etter ditt nyfunne, umiddelbare klarsyn - latterlig symbolske navnet Taschen, du åpner det ene stuevinduet og holder boka ut, med èn hånd, og du holder den der lenge, til du ikke klarer det lenger, til den strake armen din må slippe taket og boka faller og treffer fortauet tre etasjer under med et brak som ikke er ulikt lyden av et skytevåpen som blir avfyrt, et tørt brak du tilfreds - om enn med en bismak av bittersødme - konstaterer mimer din litt stakkarslige indignasjon og hjelpeløshet perfekt.

Noen av naboene vil våkne, garantert, de vil rykke brått til i sengene sine, et par av dem vil kanskje stå opp, gni søvnen ut av øynene og se ut av vinduene i sine Le Corbusier-inspirerte kjøkken og tenke: Det var sikkert ingenting. Og de vil nesten ha rett, for du, på din side, vil legge deg igjen, og du vil våkne neste morgen og huske hva du har tenkt og hvorfor, og nok tenke på det seinere igjen, men ikke oftere enn at det går an å leve videre. Man er da bare et menneske.


Les også
- Kings Of Convenience: Quiet Is The New Loud
- Kings Of Convenience: Playing live in a room


Kommentarer fra brukere

Berit 03/03/2002 - 14:02

Gaute, er du der?!

Berit 29/11/2001 - 16:56

Det var deilig å lese en anmeldelse som så litt annerledes ut for en gangs skyld. Formen er en helt annen enn anmeldelser vanligvis er, men samtidig skjønner man godt hva han mener. Nesten som anmeldelse i poesiform, men uten at det blir kvasi av den grunn. Hva synes du om den, Gaute?

Gaute 29/11/2001 - 15:33

Hva er det som er så genialt, Berit?

Berit 09/11/2001 - 12:29

Hurra! En av de beste plateanmeldelsene jeg har lest på lenge! Sikkert en gjeng duster som ike skjønner en dritt, men dette er jo bortimot genialt. Stå på, Marius!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish