Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Orange Can - Home Burns
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Regal/EMI] Innimellom spiller Orange Can glitrende neo-psykedelisk rock i samme bag som The Stone Roses og Pink Floyd. 7/10I den samme bagen kan vi også putte nye talenter som The Beta Band og Simian. Orange Can fra London er riktig nok litt mer ujevne enn sine musikkvenner, men er definitivt på høyde med dem. Deres andre plate Home Burns inneholder elementer av soul, funk og psykedelisk indie-rock. Her skiftes stil og retning oftere enn du er klar over og kanskje oftere enn du ønsker. Instrumentalt byr Orange Can på spenning, men vokalt kunne det vært mer utfordrende. Asletts stemme er ok den, men i forhold til perioder med en massiv og ypperlig rytmeseksjon blir det noe tamt.


Plata åpner forholdsvis rolig med ”In Your Shoes”, men allerede etter ett minutt skjønner du at disse guttene har noe mer å by på. Plutselig er noe i lufta og det er nesten som å høre Love og deres syretripp fra 1967, Forever Changes. Likevel er de milevis unna det stadiet. ”Crybaby” er litt i samme gaten, men ikke riktig så fengende. ”Down where She Lays” åpner funky med et lydbilde som tar deg med tretti år tilbake i tid.
Videre får vi noen låter som plasserer bandet på samme sky som The Stone Roses og Pink Floyd. Orange Can er ikke nye Pink Floyd, men det er likheter både ved Asletts sang og bandets låter. Likevel er disse de minst interessant låtene på plata. Det er mer imponerende å høre bandets variasjoner i låter som ”Mornin´ Son”, ”Only 15” og ”Exit”. Spol deg frem til cirka ett minutt og tyve sekunder i disse låtene så skjønner du hva jeg mener.

Det er oppløftende med slike plater som ikke tar seg selv så veldig høytidlig, og som ikke har så altfor store mål. Orange Can bør med Home Burns ta steget videre opp, men da kreves det tålmnodighet og respekt fra lytterne. Det er langt igjen til Pink Floyd kvalitet, men Aslettbrødrene, Lee Catlin og Rory Clarke fortjener i hvert fall litt oppmerksomhet.


Les også
- The Beta Band - Hot Shots II


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish