Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Lenny Kravitz - Lenny
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Virgin] Det er menneskelig å like Lenny Kravitz. Men her mangler det meste, deriblant sterke melodier og innlevelse. 4/10Mitt personlige forhold til Lenny Kravitz har snirklet seg langsomt avgårde - fra dyp, hatefull forakt via smått tiltagende respekt til stor og sterk beundring. Faktisk.

Jovisst: Mannen er unektelig en frekk faen, han stjeler som en ravn fra 60-, 70- og 80-tallets største genier, og han legger i tillegg - på sitt mest sprengeferdig patetiske - fram et livssyn som er så banalt at det grenser til pur kynisme.


Likevel er det vanskelig å motstå dette ikonet og for så vidt også helt unødvendig å prøve, all den tid de mest lysende øyeblikkene i Kravitz-diskografien overgår brorparten av kommersiell poprock de siste tiårene, i alle fall hva emosjonell kraft og musikalsk kjærlighet angår. Det voldsomme patoset, eskapismen og de evinnelige rock n’ roll-drømmene - det hele føles troverdig, nødvendig, relevant. Der ligger forskjellen mellom ham og svært mange nærmest ondskapsfullt middelmådige listetravere. Faktisk. Pen er han også. Litt viktig, det.

Best av alle skivene er «Mama Said» i mine ører, kanskje fordi jeg under mitt beinharde ytre er litt av en balladehund. Du har kanskje en annen favoritt. Og «5», Lennys forrige utgivelse, var en vinnerskive - både kunstnerisk og kommersielt. Derfor er det litt leit å mått bite i barken og konstatere at hans selvtitulerte oppfølger ikke helt har hjertet på rett sted, om noe sted i det hele tatt.

De gode sidene ved «Lenny Kravitz» lar seg ganske kjapt oppsummere: Han er fortsatt en habil multi-instrumentalist, og gitarspillet på pangstarten «Battlefield Of Love» er suverent, intet mindre. Det er de kjappe og harde låtene som lyder friskest denne gangen. Ellers? En og annen fiks vending, et par litt sjuke koringer, hele «Stillness Of Heart».

Og ellers? Både tekstene og melodiene holder jevnt over et labert nivå, et faktum hverken vocodere, synkoperte beats eller andre tidsriktige knep makter å gjøre noe med. Det er rett og slett kjedelig mesteparten av tiden. Særlig de ømme øyeblikkene mangler sjel, eller innlevelse, og to av låtene er direkte pinlige. Kanskje han har røykt for mye i det siste. Kanskje han er mett og dorsk. Jeg vet ikke.

Men, altså: Dette holder ikke. Skal du kjøpe èn fersk Lenny, gå heller for Cohen. Han har levert langt sterkere lut denne høsten.


Les også
- Leonard Cohen - Ten New Songs
- Molo - Tankan (EP)


Kommentarer fra brukere

,,, 22/11/2001 - 17:35

eh, sjanger ikke rock....

hmmmm :(

Bear 22/11/2001 - 17:30

Lenny er kanskje flink, men det trenger ikke bety at han er bra. lenny er kanskje kjekk, men det betyr ikke at han har bra låter. Lenny er kanskje behagelig, men det trenger ikke bety at han fenger. lenny er kanskje rock innen en sjanger, men det er i så fall Lenny-sjangeren. Pølsepløsa!

miss sixty 17/11/2001 - 20:40

Lenny ER kjempe flink, han er også veldig kjekk!!!!!!!!

sAllY 15/11/2001 - 11:50

Jeg syntes Lenny er flink!! Behagelig musikk og høre på!!!

SiCkPuPPi 14/11/2001 - 23:22

hear hear!! Lenny er kongen av solo artister innenfor rock sjangeren. Har bidratt med mye bra på denne siden av 90'tallet !!!

Radiohead 14/11/2001 - 14:33

Ok. Nå har jeg ikke hørt denne plata, så jeg skal heller ikke utale meg om den. Men syns virkelig Lenny fortjener bedre enn å bli kaldt en patetisk kvasirocker og en dvask halvtomsing. Han har tross alt laget utrolig mange gode låter opp gjennom tidene. Han hadde f.eks. ikke noe problem med å fylle en BestOf CD hvor stort sett alle sangene er knall.

Hater Lenny 14/11/2001 - 10:59

Han er en dvask halvtomsing som ikke har hatt noe å skilte med siden han pulte Lisa Bonet.

Bræpp 13/11/2001 - 17:46

Denne gjøglerfanten fortjener ikke mer enn 0. Patetisk kvasirocker er hva han er.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish