Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Kristofer Åström & Hidden Trucks - Northern Blues
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Startracks/V2/MNW] Samtidig som han er medlem i det svenske hardcore-bandet Fireside, fyller Åström tiden sin med å blant annet gi ut soloplater. 7/10.
La det være sagt med en gang; det er mer dempede utgivelser det er snakk om, når 27-åringen står for signeringen, enn hva tilfellet er med Fireside. Åströms første album, "Go Went Gone", ble sluppet sent i -98, før andrealbumet "Leaving Songs" - i likhet med mannens tredje utgivelse "Northern Blues" - blir sluppet sent dette året.
Selv om "Leaving Songs" inneholder nyere materiale enn "Northern Blues"(enkelte av låtene går helt tilbake til våren -99), ble altså førstnevnte sluppet først.


Men vi holder oss til ""Northern Blues". Med seg på laget har Kristofer blant andre Per Nordmark, sin egen trommis fra Fireside, og Jari Haapalainen fra Bear Quartet, og for å si det rett ut; det har blitt en trist affære. Trist i ordets rette forstand, altså, for det er ikke mye av gla'gutten Åström vi får et innblikk i. Helt fra begynnelsen, når "All Lovers Hell" ruller opp, og Kristofer tar et oppgjør med sjalusien, forstår man at man har smerte i vente.

Med sin sørgmodige og varme stemme slenger han ut strofer som "I Hope You'll Burn In Hell" og "How Much I Hate You", med mørke strykere i veggene. Og verket befinner seg i en gate ikke langt unna huset til Elliott Smith, i andresporet "How Can You Live With Yourself?". Bitterhetens time har kommet, og stemningen er satt.

"Northern Blues" gir deg ti sanger fordelt på femti minutter, og det er kanskje her platas svakhet ligger. Tilsynelatende virker Kristofer å være noe ukritisk i lengden av en del av låtene, selv om det kler enkelte å bli pakket inn i ett litt lenger teppe enn vanlig, av mørke toner. Åström tar oss med på enn reise til ett eller annet sted hvor hygge ikke finnes, med noe enkelte velger å kalle countryinspirert (en ganske så utflytende kategori etter hvert), men la oss kalle det mørke viser, og med blant annet dystre gitartoner, piano, blåsere & strykere, maler han enhver stue blå. Men gi det tid. Det må til for å finne Hidden Trucks.


Les også
- Fireside: Elite
- Fireside på Oslobesøk
- Kristofer Åstrøm - plate som scene


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish