Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Blue - All Rise
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Virgin] Det firehodede, nye poptrollet Blue har i høy grad et og annet for seg, men går nok i litt for mange av de samme fellene som flertallige før dem. 4/10


Man kan selvsagt klage seg hes på alle disse evinnelige boybanda, og tradisjonen tro gjør selvsagt de fleste akkurat det. Med den temperaturen for R&B, og hvordan den har inntatt både hjerter og hitlister den siste tiden, har det derimot skjedd saker og ting. For det første er mange betraktelig mindre skeptiske til den gjengse popmusikken. En annen faktor er at også de superkommersielle aktørene i varierende grad har tatt til seg elementer fra denne musikken. Britney Spears’ ”I’m a Slave 4 U” ville neppe engang vært innspilt dersom det ikke hadde vært for den store økningen av r&b og hip hop også på kommersielle arenaer. På den annen side kan man gjerne stille seg spørsmålet om den burde vært innspilt. The Neptunes (som står bak brorparten av den låta) + Britney er alt annet enn sant i det tilfellet. Det er derimot en annen historie.


Musikk er uansett musikk, tilpasset listeplasseringer og fjortiser eller ikke. En uendelig sannhet. Men popmusikk tilpasset dette segmentet er også noe for seg selv, og akkurat der kommer de fire engelske gutta i Blue ganske godt ut av det.

For om klisjeene sitter veldig tett, spesielt på de stort sett ubrukelige balladesviskene, er til tider dette utmerket popmusikk. Hm, jeg mener musikk. Som den Stargate-produserte singelen og tittelsporet. Har du det minste et snev av øre for poplåter, og ikke behøver sitte igjen med mer enn å ha hørt en forrykende poplåt, er den alldeles flott. Dessuten tilgir du egentlig ganske raskt det du mistenker for å være en unådig rip-off av Multicyde og deres Flåklypa-samples.

Den etterfølgende ”Too Close” er heller ikke så ille, og har et forholdsvis medrivende groove. Samme med ”This Temptation”, som henter seg en del inn på et refreng som er befriende lite typisk fengende. ”Fly By” er tidvis utmerket. Behersket i uttrykket, men kan likevel fenge andre enn de som er vokst opp med Backstreet Boys som de største heltene.

Når dette derimot er musikk som åpenlyst legger vekt på at vokalen skal sjarmere deg i senk, kommer derimot min forståelse til kort. Bare unntaksvis beveger vokalen seg utenom det altfor typisk middelmådige som vi er fryktelig vant til fra hvilke andre slike grupper som helst. De skal synge harmonisk i kor, og ender opp med å ligne en eller annen form for møljesang uten det storhetspreget som burde vært der. Fattigmannsetterligninger av Robbie Williams om du vil. Tassende stebrødre av Boyz II Men.

På omkring halvparten av plata fungerer Blue riktig godt. Jeg tar meg i å kjenne at det sitrer noe i den nerven man gjennom hele livet har blitt opplært til ikke er noe man snakker om, og om resten mangler både trøkk, melodi og selv et snev av originalitet, er det ikke verre enn at man kjeder seg skikkelig når man har hørt låtene for ’nte gang. Ikke plagsomt som ofte med andre innen denne greina.
Uansett er det artig at Stargate-teamet har bidratt her. Det hadde ikke vært et sekund for tidlig om nordmenn viser at de også kan lage god popmusikk nå. God innsats, lykke til på ferden og slikt…


Les også
- Britney Spears - Britney


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish