Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Boz Scaggs - Dig
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Virgin] En mann det er lett å sette pris på en kald novemberkveld, enten du kveiler deg inntil din kjære for litt kroppsvarme eller skulle ønske du gjorde det. 7/10Gamlingene har gjort det sylskarpt i år, fra Nick Lowes virkelig fantastiske «The Convincer» (jeg har nihørt på den en måned i strekk og er ennå langt fra ferdig) til John Hiatt, Neil Finn, Robert Cray, Isley Brothers og Leonard Cohen, for å nevne en raus håndfull. Boz Scaggs føyer seg pent inn i de verdiges rekker med en skive som på sitt beste skinner av overskudd, varme og - du gjettet det kanskje - soul. Det lyder moderne og samtidig kledelig tidløst.

Det er nødvendig å trekke fram enkelte topper fra «Dig»: «Sarah» er en lun vårdag av en låt, komplett med innsmigrende koringer og sparsommelig programmering under Boz’ nærmest overraskende flotte røst. «Miss Riddle» tar oss til mer urbane trakter, rent lydlig, og Roy Hargrove Jrs blåsermagi virker ennå sterkt, om enn ikke like sjelsplintrende som den gjorde på D’Angelos «Voodoo» - sånt kan man ikke forlange heller. Og «Desire» er stillferdig dramatisk, med et strykerparti som bryter og skaper sårt liv midtveis i sangen.

Litt mer problematisk lyder det når tempoet skrus opp. Plutselig husker jeg hvorfor jeg ikke synes Chris Rea er noe særlig til hederskar, og når gitarspillet i tillegg også tar overhånd enkelte ganger og suger fokuset ut av melodiene, uteblir nødvendigvis toppkarakteren denne gangen. Men det synes jeg ikke det er riktig å henge seg for mye opp i, så finfint de resterende delene av skiva fungerer.

Gubbesoul? Ja, kanskje det. Men «Dig» låter likefullt uhyre mye friskere og mer potent enn hva semi-soulstere à la Macy og Lenny har prestert tidligere i år. Det sier ikke så mye, kanskje, men forhåpentligvis nok.


Les også
- Ron Sexsmith - Blue Boy
- Luther Vandross - Luther Vandross


Kommentarer fra brukere

Hasse Rosbach 05/12/2001 - 22:31

dette albumet er utrolig bra, men det er ikke groovy som hans album fra slutten av 70-tallet. David Paich (Toto) har gjort en utrolig bra jobb, og en av verdens mest brukte session gitarister, Steve Lukather, spiller sin mest "weirde" solo noen sinne på dette albumet.

Min rate av seks stjerner: * * * *
En ekstra stjerne deles ut for produksjons kvaliteten!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish