Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Misfits - Cuts From The Grave
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Playground] Å høre noe som helst innspilt av det ”nye” Misfits er som å se Mickey Rourke i ”The Last Outlaw”; en falmet Hollywood stjernes comeback, hele ansiktet så stivt av plastisk kirurgi at han må holde det samme ødelagte ansiktsuttrykket gjennom hele filmen. Å kalle det legendarisk blir latterlig. 1/10


For de uinvidde i punkens kanskje mest unike band – Misfits, må det vites at dette var et band frontet av Glenn Danzig, dannet i 1977, som knapt nok kunne spille, men som med horror-sminke, onde blikk og et låtmateriale uten sidestykke har endt opp som noen av periodens største legender. Blant svært mange metall- og hardcore navn som ville nevnt Misfits som hovedkilde for inspirasjon kan nevnes for eksempel Metallica.

Blandingen av det visuelle uttrykket til bandet, usedvanlig catchy låter og tekster som på en utrolig måte speilet femti- og sekstitallets skrekkfilm, har gjort dette bandet tidløst, legendarisk. De eneste som kan ødelegge det er, eh, Misfits.


For midt i den grusomme perioden i siste halvdel av nittitallet, da alle småalkoholiserte middelaldrende menn som i sin ungdomsprakt hadde skapt udødelig musikk (du vet, Pistols, The Doors, Descendents, Black Sabbath osv.) så seg nødt til å kaste seg på reunion-bølgen kom desverre også Misfits.

Med en liten forskjell. Danzig så naturlig nok, etter en svært suksessfull solokarriere, ikke så mye poeng i å komme sammen med sine tidligere bandmedlemmer (som nå ser ut som om de har tilbrakt samme tid med å spise anabole steroider) for å gjenskape magien som var så bundet av tiden den oppstod i.

De gjenværende medlemmene holdt auditions for finne en som hørtes omtrent ut som Danzig, og med Michale Graves bak mikrofonen var det bare å gå opp på loftet å børste støv av skinnjakkene.
Den kvalitative forskjellen på Glenn Danzig og Michale Graves som vokalister er, skal vi si, merkbar.

Jeg så hele det patetiske spetakkelet på ovennevnte Roskilde festival (ingen ende på illusjoner som brast den helgen) der Jerry Only og Doyle gikk rundt i trusa med økseformete instrumenter, så oppblåste at de ikke lenger kunne snu hodet, mens herr Graves apet etter Danzig og prøvde å se skummel ut. Det var fælt.

Å så var det plata da. ”Cuts From The Crypt” kan skilte med samlede verker 1996 – 2001, inkludert etter sigende ”legendariske” demo sessions og en bonus video (regissert av horror maestro George A. Romero, tenk deg hvis han hadde lagd videon til ”Teenagers From Mars” i 1980!!). Dette innebærer 17 spor der de åpenbart prøver å lage låter som ligner skikkelig på det de skrev i det ordentlige bandet. Tror du de lykkes?

Misfits - den goda, gamla tiden
Selvsagt gjør de ikke det. Å gjenskape noe udødelig kan bare ende med å drepe det. Dette er, helt objektivt sett, 17 usedvanlig monotone, kjedelige punk-metall låter der de bruker den samme oppskriften som den gang (om igjen og om igjen), uten et snev av den magien som Danzigs penn kunne trylle frem. De vanvittige tekstene, det sinnsykt fete, men komisk skranglete soundet; alt dette er borte og selve bandet bærer tydelig preg av at de ikke har plukket opp et instrument under den nesten tjue år lange ”pausen”.

Men det verste av alt er selvsagt at det fins kids der ute som vil plukke opp denne skiva og tro det er ekte vare. De vil ikke oppleve det jeg gjorde da jeg som ung gutt fikk kopiert en kassett med Misfits og ble fullstendig slått I bakken av ”Die, Die my Darling”, ”Where Eagles Dare”, ”Hollywood Babylon” og alle de andre klassikerene. Jeg er lei for det kids, men dette var en ener om jeg noensinne har hørt noen, og det ene poenget får de kun for Pusheads fantastiske coverdesign.

Fy for en bløff.


Les også
- Danzig - Live On The Black Hand Side
- Marky Ramone and the Speed Kings - No If's, And's Or But's!
- The Distillers - Sing Sing Death House


Kommentarer fra brukere

... 05/03/2007 - 17:58

errh.. eg måtte bare svara litt på det du har skreve her. eg forstår godt at du lige danzig-era'en bedre enn "newfits" (det må eg nesten sei at eg og jør).
men som glenn danzig har sagt så har han ikkje lyst å laga någe av det samma som han allerede har lagt. det samma gjelde forsåvidt jerry only og. + di har de bruke nå nye instrument/nye lyder. så di bruke ikkje di gamle lydene så danzig-era'en...

Marius Aasan 17/12/2001 - 22:49

Du kan faen ikke skille god å dårlig punk ass. Klart som krystall, Misfits var banebrytende på syttitallet men selv o du tilber Glenn Danzig og har en liten dokke på rommet du liker å fantasere om er han, betyr ikke det at Graves er en dårlig sanger. Tvert imot. Han herjer på American Psycho albumet, som forresten har fått god kritikk ellers om i verden. Misfits var rå men

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish