Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Organism 12 - Bakom kulisserna
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Streetzone/Tuba] Trodde du trenchcoat mafia var de eneste med atferdsproblemer og automatvåpen? Feil. Organism 12 viser at svenske mobbeofre også kan lage helvete. 7/10


Den svenske hip-hop-scenen har utviklet seg i forskjellige retninger over de siste årene, og resultatet er et miljø fullt av artister med forskjellig oppfatning av hva svensk hip-hop kan være. Promoe vil kaste molotov cocktails på politikere og folk i uniform, Fattaru bouncer som Bone-Thugs’n’Harmony, Ison & Fille leverer ghetto og betong, Petter er på P3, Feven vet jeg ikke helt hva driver med… og Organism 12 vil battle alle på to ben med en mikrofon i hånda.

Organism 12 har vært høyrøsta en god stund og har vært med på bygge opp et av de mest innovative gruppene i Sverige, uansett sjanger. Mobbade Barn Med Automatvåpen er like forbanna og humoristiske som navnet tilsier. Her har Organism 12 hatt sparringspartnere i Leo, Seron og PSTQ, og utviklet en særegen flow, et forstyrra tekstunivers, massivt med selvtillit og en finslipt attityde. Alt dette bidrar til det faktum at Oganism driter på de aller fleste på den skandinaviske scenen.


Han har vist fingeren med stor treffsikkerhet til de fleste når han har vært flankert av MBMA, men kan Organism 12 være like slagkraftig på et soloalbum? Svaret får du etter de første linjene på åpningssporet ”Bracka”: för rappara blir vettskrämta/ svensk hip-hop har stansad utvecklingen for jag har tappat min blekkpenna/ kommer du at vara bra?/ nej då/ du kunne ikke ens få til en hit om refrenget sjunges av Nate Dogg.

Det 14 spor lange albumet renner over av morsomme og intelligente punchlines, Organsim 12 leverer bedre tekstmateriale på en enkel sang enn hva andre artister gjør på et helt album. Ta en teskje Kool Keith, en klype Necro og avslutt med en anelse Chino XL, så nærmer du deg oppskriften til en Organism 12. Den imaginære motstanderen, som manifesterer alt og alle MBMA-medlemmet hater, får gjennomgå på nesten hele albumet. Det hagler med skjellsord og trusler, og han overbeviser deg om at han etter all sannsynlighet kunne spist en hvilken som helst MC levende.

Men dette er også albumets største svakhet. Hvor lenge orker du å høre på en kar fortelle om hvor fantastisk talentløse alle andre er, samtidig som han selv er hip-hop sitt svar på Washington Wizards sin spiller nummer 23? Hvis du vet du kan battle den ene etter den andre, hvorfor må du mase om det gjennom nesten hele skiva? Organism har uten tvil skriveferdigheter andre artister aldri kommer til å nærme seg, men soloalbumet hadde fått mer dybde hvis han hadde anvendt pennen på flere temaer. Han gjør et nobelt forsøk på ”Karlakar”, men det virker som han er langt mer komfortabel innenfor battle-formatet.

Albumet skjemtes heldigvis ikke av unødvendige gjesteartiser, men av stabile folk som Mobbade Barn Med Automatvåpen (PSTQ & Leo) og Chords. MBMA gjør som vanlig jobben sin, men det er Chords som får opp øynene dine som pepper.
Produksjonen er blitt tatt hånd om av DJ Large (MBMA fame) og Masse (Latin Kings), og resultatet er til å leve med. Mange fine beats som du velvillig nodder til ved de første lytteprøvene, men en del blekner relativt fort etter gjentatte gjennomhøringer. Litt Primo-aktig… Men det er vokalen som står i fokus på denne plata, så det virker naturlig at produksjonen inntar en mer anonym plass.

”Bakom kulissarna” viser at Organsim 12 har nok av ferdigheter og karisma til å gjøre soloskiver, og albumet er et sikkert kjøp for alle som har en soft-spot for punchline- kavalkader. Til tross at det til tider blir litt repetitivt, så er Organism en MC som har evnen til å skrive tekster som gjør at du instinktivt trykker på rewind-knappen. Sånne folk kommer ikke på dusinet i Skandinavia.


Les også
- Øyafestivalen, lørdag 10. August
- HÄRLIGT! - Ruben på Hultsfred
- Fattaru - Fatta Eld
- Promoe - Government Music
- Feven - Hela vägen ut
- Petter – Petter
- Looptroop/MBMA


Kommentarer fra brukere

illaOne 24/10/2005 - 09:54

Organism 12 er ill.. nuff said!
yo!

svenskene rocker 02/03/2002 - 17:54

em sinsykt rå kar...:)!!!!

kritisk#2 30/01/2002 - 15:05

men de du nevner bruker i hvert fall ikke de ordene i hver bidige låt, og hver gang de skal disse noen. organism er skuffende ordfattig.

fuck anticon 30/01/2002 - 14:19

Hvis du skal stenge ut alle som er en smule anti-homo i tekstene sine, sitter du ikke igjen med så jævla mange...ut med Common, Nas, Jay-Z, Snoop, Red & Meth etc. Er de også en skam for hip hop? Jævla idiot. Hør på Sage Francis 12\" og hold kjeft... stoopid

Kritisk 24/01/2002 - 16:10

Fett. Gleder meg til å høre skiva. Org.12 er fet fyr.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish