Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Chemical Brothers - Come With Us
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Virgin] Med sin fjerde skive befester brødrene sin posisjon som verdens største ”club band”, dog uten å finne på alt for mye nytt. 8/10Tidlig på 90-tallet gjorde band som Underworld og Leftfield technomusikk til allemannseie. Noen år senere flyttet The Chemical Brothers clubscenen ut fra de mørke klubbene og lagde stadionkonserter av musikken.

”Come with us” begynner storslått. Tittellåta fremstår som den reneste symfoniske lokkelsen, der vi blir bedt om å følge brødrene med inn i deres musikalske verden. Neste låt ut er den første singelen, ”It began in africa”, som er en steinhard tribal-technosak, mer beregnet på et stort pumpende dansegulv enn på hjemmestereoen. Hvis du drar kjensel på ”ka-ka-ka”-refrenget så vet du hva jeg snakker om. Deretter er det big beat disco med ”Galaxy Bounce”, og den Petre a-listede singelen ”Star guitar”. En låt så fengende at du ikke glemmer den, men likevel ikke så fengende at du blir dritt lei.


Hvis vi gjør et lite hopp over neste låta ”hoops”, så kommer vi frem til min absolutte favoritt. På ”My elastic eye” smiler cylofon og sure synt-melodier i en så skjønn forening at det neste er synd de ikke laget en hel skive rundt denne malen. Riktignok er ”Hoops” en låt ikke så langt unna. Også den med et lite psykedelisk slør over seg.

De som har fulgt med på Chemicals Brothers ferd så langt har muligens merket seg navnet Beth Orton. Hun er ved siden av Alison Goldfrap kvinnestemmene man har hørt på tidligere Chemical Brothers skiver, og Orton synger også her, på "the stat we're in". Dette er den låta jeg liker absolutt dårligst. Koselig liten poplåt dette. Med andre ord en de kunne spart seg for på en skvie som dette. At Richard Ashcroft fra The Verve er med kan jeg tilgi, uten at jeg synes det er noen genistrek.
Og det er vel nettopp her problemet til ”Come with us” ligger. I den grad det er noen problemer, altså. Det blir litt for langt mellom de virelig gode ideene her. Funker gjør det jo, for all del. Jeg hører på skiva dagen lang. Men om denne blir med på min 10 på topp liste når året skal oppsumeres, ja, det tviler jeg på. Men det er de jo ikke så mange skiver som gjør heller da…

Om det er den fantastiske konserten jeg overvar på Roskilde sommeren 2000 som har inspirert gutta til å lage låten "Denmark", får vi nok aldri svar på. Og tar jeg ikke helt feil så er det vel ingen som bryr seg heller. Uansett så jeg Chemical Brothers på Rockefeller samme høsten. Og det var sinnsykt høyt og minst like fett. Jeg blir glad bare jeg tenker på det. Med andre ord, se dem live hvis du kan, det vil du nok ikke angre.

Nå skal jeg bare fortelle deg at skiva er produsert av Fat Boy Slim. Og at jeg synes dette duger som bare faan. Nyskapende eller ei.


Les også
- Goldfrapp nesten naken
- Richard Ashcroft
- Aphex Twin - drukqs


Kommentarer fra brukere

Vibeke 06/02/2002 - 14:46

Denne karakteren var vel å ta litt hardt i? Greit at big beat er ute, og de har beveget seg litt bort fra det, men da kan de ikke gå og bli kjedeligere. Chemical Brothers har jo ikke noe nytt å komme med, og sett i forhold til hvor mye interessant elektronisk/rytmisk musikk det finnes nå (selv i Norge), er denne plata helt overflødig. Jeg kunne til nød strekke meg til 6/10, men da er jeg raus. Dessuten skal vi vel kunne finne ut om det er Roskilde som har inspirert Denmark-låta. Det er vel bare å spørre noen med peil det? Egentlig er vel du en slik, så det burde du kanskje funnet ut før du skrev om det. Anmeldelsen er i hvert fall fin den, selv om jeg ikke synes plata er like god som du. Spiller Bjørn Torske fortsatt jeg. Den ER bra!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish