Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Saïan Supa Crew - X Raisons
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Virgin] Den franske gruppens andre album, og absolutt noe å låne øre til dersom du har frankofile og åpne rap-kanaler. 6/10


For meg er Frankrike damer med stygge neser, billig vin, ost som stinker, meterlange bagetter, en tidsforvirra overklasse og store mengder prima hip-hop. Du finner flust med gode artister i storbyer som Paris og Marseille, og hver gang jeg er der nede har det dukket opp noen nye MC’s det er verdt å sjekke ut. Det er et stort marked for franskspråklig hip-hop og det bidrar til at scenen hele tiden ekspanderer, du finner alt fra hardcore politisk rap til skikkelig softish r&b saker. Fransk hip-hop har massivt med selvtillit, de vet hva de driver med og driter i hva som er den siste trenden på den amerikanske scenen. Bra innstilling. Det kan ofte resultere i kompromissløs musikk…


Saïan Supa Crew sparka inn døra til den franske scenen med debutalbumet, ble spilt på MTV Europe og gjorde seg bemerket utenfor hjemlandet med brukbare sangstemmer, fengende melodier og mer energi enn vestkantjenter etter en hvit linje. De forsøkte seg på den vanskelige balansegangen mellom kommersiell suksess og kredibilitet fra mannen i gata, og balansekunsten fortsetter på andrealbumet X Raisons.

Først av alt: selv med franskkunnskaper over gjennomsnittet fikk jeg med meg minimalt om hva de prater om, så det tekstmessige innholdet overlater jeg til mer sakkyndige mennesker.
Saïan Supa Crew er flinke folk med overraskende mange fine flows i flosshatten og det skader heller ikke at flere av dem kan synge et par toner. De kan alt fra rask, raskere, raskest flow til laidback innrøyka synging. De har helt klart mer musikalitet pumpende gjennom kroppen enn hip-hop artister flest…beatboxing har de også full kontroll over.

Produksjonen har jeg litt større problemer med…Det virker som Supa Saïa Crew prøver å få litt av alle eksisterende musikksjangere inn i produksjonen sin. Jeg liker en alternativ beat like mye som the next man, men dette albumet hadde blitt mye bedre med litt hardere og minimalistiske beats. Dette er MC’s som fortjener et par slum/betong-rytmer, på X Raisons har de fått en produksjon som gjør at jeg sitter igjen med litt world music vibber….det er ikke sunt.

Men det er kanskje her Supa Saïa Crew formelen til ligger? Produksjonen har stort crossover-potensialet, det er mye semi-fengende melodilinjer å oppspore på albumet, men det blir litt for mye ”heisann-glad&fornøyd-hip-hop” for undertegnede. Det overrasker i hvert fall ikke hvis dette albumet selger som crack i landet der nede, men Supa Saïa Crew har tatt et steg lengre inn i den kommersielle og radiovennlige sfære. Personlig håper jeg at det går til helvete med dem, kanskje det setter en stopper for gohappy-produksjonen og blir en ny start for tungere og mindre polerte beats?

Har du lyst til å låne ett øre eller to til fransk hip-hop er Supa Saïa Crew ikke et dumt valg, kanskje det ender med at du sitter å synger med på noen fransk linjer du ikke skjønner noe av? Liker du litt fløyter, gitar, energisk rap og reagge inspirerte refrenger så er dette en skive for deg, men hvis foretrekker EL-P som produsent fremfor Wyclef Jean bør du bruke lommepengene dine på noe helt annet. Kjøp deg en bok.


Les også
- Wyclef Jean, Quart
- Cannibal Ox - The Cold Vein


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish