Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Grandmaster Flash - The Official Adventures of Grandmaster Flash
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Strut/Playground] Grandmaster Flash er tilbake on the wheels of steel, og har plukket ut årgangsvinyl til det nye albumet sitt. 7/10Historien vil ha det til at Grandmaster Flash er ansvarlig for oppfinnelsen av scratching, og nå har plateselskapet Strut overtalt den levende legenden til å mikse sammen sine favorittskiver. Hmmm…Det er vel ingen dårlig idé?

Grandmaster Flash var vel egentlig aldri en ekstremt teknisk begavet DJ, det er som han selv sier i introen: I don’t care who’s better or who’s worse, my contribution is first. Jeg kan konstantere at han ikke har blitt så veldig mye bedre med årene, så miksingen virker veldig utdatert, men du får feelingen av hvordan det hørtes ut back in the days. Er du ute etter tekniske finesser må du lete andre steder, men er du interessert i en old school-mix av fine og gamle skiver, da har du kommet til riktig album. Jeg har ingen anelse om størrelse og innhold på samlinga til Grandmaster Flash, men han har plukket ut en del godbiter til dette albumet. Du får alt fra 70-talls funk og nedstøva hip-hop til Kraftwerk og Cat Stevens. I tillegg får du noen live-opptak av Flash i aksjon, så kan du høre hvordan DJ’s i New York spilte opp til dans på den lokale festen i 1979. Og midt i kavalkadene av godt bevart vinyl, dukker det opp et kort intervju med mannen selv. Hva mer kan en forvente av et samlealbum til en aldrende DJ? Ikke mye.


Et nytt album fra den legendariske Grandmaster Flash er vel et pliktkjøp? Egentlig ikke. Det finnes langt bedre samlealbum med musikk fra block parties på 70- og 80-tallet. Det er funny å høre hvordan mixing hørtes ut på barnestadiet, men personlig setter jeg større pris på DJ’s med litt raskere håndbevegelser. Dette er et helt ok album å ha i cd-/vinylhylla, uten at jeg helt ser poenget med utgivelsen. Men hvis du har lyst til å lete deg litt tilbake i hip-hop historien, kan dette være en grei start. Da hjelper det også at albumet kommer med en 28-siders booklet med bilder og memoarer. Nok en grunn til å dra på handletur. Grandmaster Flash og Strut er sikkert hypp på spenna dine også…


Les også
- DJ Food & DK - Solid Steel - Now, Listen!
- Ugly Duckling- Journey To Anywhere


Kommentarer fra brukere

Flush 01/03/2002 - 11:59

Mr. Flash kommer til Oslo innen nærmeste fremtid! Det kan bli saker. Forhåpentligvis er han ikke blitt en utdatert, kjedelig gubbe, og da kan det bli litt av en opplevelse. Tenk det da, Mr hip hop himself, live in action. Umulig å ikke glede seg til det.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish