Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Rival Schools - United By Faith
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Island/Universal] Noen som husker Quiksand? CIV? Gorilla Biscuits? Youth Of Today? Da bør man kjenne til Walter Schreifels, en aldri så liten helt i punkrock-sammenheng, og her er han tilbake fra de døde med et av de sterkeste albumene han noensinne har gjort. 8/10Quiksand er høyst trolig det mest kommersielle bandet Walter Schreifels gjorde før dette, og det var et band som fikk mange til å åpne øynene for mer enn de mange overfladiske bandene på MTV på 90-tallet. For meg var Quiksand et band med en ny tilnærming til aggresiv hardcore, såvel poppete, catchy rock. Band som Fireside blå-kopierte Quiksand's stil på sine første album, men likeså ble aldri Quiksand på en kommersiell basis noen nevneverdig suksess. Derimot la de igjen en uslettelig inntrykk hos mang en ung musikkinteressert.


Det har vært stille rundt Walter Schreifels siden Quiksand ble oppløst, og mens de andre medlemmene lekte med band som Handsome og oppstandelsen av bandet Burn, brukte Walter sin tid på å lage låter, drive selskapet Some Records, og produsere band som bl.a Hot Water Music. Det har gått gjætord om Rival Schools i over ett år, og her kommer endelig albumet. Som jeg trodde ble dette en blanding av band-medlemmenes tidligere prosjekter, samtidig som de har dratt inn ting vi aldri har hørt fra denne fronten før.

Det begynner så godt så godt med låta "Travel By Telephone", en helvetes drivende og energisk melodisk rocke-perle. I mine øyne plata's beste låt. Produksjonen er umiddelbart interessant, med mye svevende gitarer, tung og klaskete tromme-lyd, alt sveiset sammen på en gjennomført måte. Sam Siegler (aka Sammy) er trommeslageren med en kraftig meritt-liste av tidligere band. Vi nevner i fleng Youth Of Today (som han spilte med på Blitz i 1988), Gorilla Biscuits, CIV, Judge, Shelter etc etc etc. Det høres at han har spilte trommer og turnert verden siden han var 12, for her skaper han den perfekte basisen i lydbildet hele veien.

Rival Schools både feiler og vinner på denne platen. Låter som "Everything Has Its Point" hit'en "Used For Glue" og behagelige "The Switch" er alle gjennomførte og catchy, nesten til det pinlige. Men plutselig kommer en nærmest nu-metal inspirert låt som "Holding Sand" og drar det hele ned. I et intervju med Walter Schreifels leste jeg at dette var 13 låter han hadde spilt inn uten å tenke mye på om de passet sammen eller ikke, og at han bare ville ha de utgitt. Ikke en dum tanke, men på neste plate bør han eliminere pinlige øyeblikk som nettopp "Holding Sand", og den halv-grønsja "High Acetate".

Jeg kan trygt si at dette er en plate som vil nå ut til mer enn en type mennesker, da den er like alternativ rock som den er punkrock som den er poprock. Gode melodier, upåklagelig orkestrering og fet produksjon gjør Rival Schools til et band du neppe vil vende ryggen til.

Definitivt en plate som vil holde seg på min liste over beste plater i 2002.


Les også
- Fireside: Elite
- At The Drive-In
- And You Will Know US By The Trail Of Dead - Source Tags And Codes


Kommentarer fra brukere

Jo 27/02/2002 - 19:37

Enig, fantastisk plate. Lika bra som Brandys "Full Moon".

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish