Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Alanis Morissette - Under Rug Swept
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Maverick/Warner] Selvopptatt, overtydelig og bitter: Alanis er tilbake, og på tredjealbumet begynner resepten virkelig å bli tynnslitt. 3/10Det er et skille mellom det personlige og det private, det poetiske og det pinlige, det selvutleverende og det selvopptatte. Grensen kan riktignok være flytende og uklar, men det er likevel ingen tvil om hvilken side Alanis Morissette har valgt. Tekstene hennes føles rett og slett ikke relevante — hvor dårlig kjærestene hennes enn har behandlet henne i fortiden. Klønete formuleringer, ung-gammel naiv-bitterhet og febrilsk pirking på gamle sårskorper blir det verken stor kunst eller stor underholdning av. I alle fall ikke i tilfellet «Under Rug Swept».


Singelen «Hands Clean» er platens beste låt — den er slett ikke verst — og det finnes andre anstendige og fengende øyeblikk i løpet av de 50 minuttene platen tikker inn på, særlig rolige, pianodrevne «That Particular Time». Det skulle egentlig bare mangle: Kvinnen er jo en talentfull låtskriver på bunnen. Produksjonen er stor, amerikansk og steril-funky, og jeg tror enkelte av låtene hadde klart seg bedre uten den glansede lyden som preger dem — litt mer singer-songwriter og litt mindre Dave Matthews, for eksempel.

Likevel er det fortsatt «Thank You» fra den forrige platen som er Morissettes største pop-øyeblikk. Låtene er gjennomgående for kjedelige denne gangen, det er for lite luft og antydning i dem, og tungrock-flørten som dukker opp i enkelte av dem er helt enkelt ukledelig. Derfor, blant annet, er det vanskelig å anbefale «Under Rug Swept».

Havarert, destruktiv og vond kjærlighet — i sin mest selvbiografiske form — står forøvrig sentralt i mine virkelig store lytteropplevelser. Lou Reeds «Berlin» (1973), Prefab Sprouts «Steve McQueen» (1985), PJ Harveys «To Bring You My Love» (1995), Aretha Franklins «Spirit In The Dark»(1970), Marvin Gayes «Here, My Dear» (1978), Ryan Adams’ «Heartbreaker» (2000). Og listen går videre, naturligvis.

Det er mye skrudd livsvisdom, patos og ambivalens i disse skivene, men de innehar alle store doser allmenngyldighet, antydningskunst og skjør, stygg skjønnhet — kvaliteter Alanis definitivt kunne trengt i sitt lyriske univers.


Les også
- PJ Harvey, Quart
- Nick Cave And The Bad Seeds - No More Shall We Part
- Britney Spears - Britney


Kommentarer fra brukere

Milla 04/07/2003 - 00:39

Det går an å like Alanis' musikk selv om Madtv kødder med henne... (Hehe, Madtv er kult..) Alanis er faktisk en av dem som har forstått tekstenes betydning i sangene. Og det er respekt i det.

meg 04/04/2002 - 00:40

alanis er da virkelig en stor tenker! denne plata er helt utrolig nydelig, og jeg må si meg totalt i uenig i omtalen av den! Alanis sin skrivestil er ikke basert på antydningskunst, nei det er sant som du sier. Men hun har sin helt egne originale stil - som grenser til det geniale! Denne dama er en gudinne, så bare hold kjeft!

bernt frans ivar kurt 07/03/2002 - 15:55

hun grunge-hora her må slutte å gi ut klynke-driten sin. tar henne aldri seriøst etter å ha sett madtv kødde med genne.

E.666 07/03/2002 - 07:14

Og igjen!

E.666 07/03/2002 - 07:14

Og igjen!

E.666 07/03/2002 - 07:14

Og igjen!

E.666 07/03/2002 - 07:13

Øh..... Alanis er da virkelig ikke bra! Anbefaler denne til alle som ikke eier kritisk sans, og synes det er greit at artister gir ut den samme låta igjen og igjen og igjen......og igjen.................. Og igjen!

jeppe 06/03/2002 - 18:13

enig, med deg hanna.. alle sangene er bra, men hands clean begynner å bli litt kjedelig etter hvert.. gå hjem og vogg marius asp!

hanna 06/03/2002 - 17:34

syns under rug sweapt var bra jeg! i hvertfall mye bedre enn enkelte andre album dere har gitt bra kritikker her!.. alanis er en bra låt skriver.. sangene er råe. anbefaler denne til alle.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish