Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Beverley Knight - Who I Am
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[EMI] Engelsk souls førstedame er endelig ute med sitt tredje album, og det med en serie låter med både brask og bram som følge. 9/10Ikke et kjedelig øyeblikk, bare et par små som du av personlige grunner ikke gir deg like mye over av, er ikke hverdagskost. Ikke i en verden hvor de aller fleste soul/r&b-artister ser ut til å anse det å spille inn et album som noe de kan og bør fylle med så mye det overhodet er plass til. Mye musikk er vel og bra, men ikke når det ikke holder like høy standard gjennom hele disse mastadontplatene. ”Who I Am” er et konsekvent album, og det er et konsentrert album. Selv ikke remiksen av den suverene sistesingelen hennes ”Shoulda Woulda Coulda” på ”bonusseksjonen” føles overflødig. Det er bare godt å høre den igjen, og versjonen den kommer dessuten tilbake i, er en varm, tung og skikkelig fin versjon. Mens jeg er inne på bonusmaterialet; albumets acapella-tittelspor er fullstendig overveldende. Hør høyt, og smil av lykke gjennom tårene.


Et annet element som kan virke forstyrrende, for visse sikkert irriterende også, er hvordan spesielt amerikansk R&B med popappeal kan fremstå som kynisk og kosmetisk. Beverley Knight lider ikke på noe vis av det, men har likevel ethvert godt argument for crossover. Hun synger fletta av hopen av amerikanske medsøstre, har et vesentlig modnere uttrykk, og ekstremt bra låter.

Favoritten hos undertegnede er definitivt ”Bestsellers Mystery”. En gromt drivende nestenballade i gospellandskap som spesielt ved vokalarrangementene gjør at jeg blir nødt til å reise meg hver gang jeg spiller den. Det har blitt mange runder på det sporet siden plata kom meg i hende, og jeg har fortsatt like stor iver etter å spille den flere ganger daglig. Min personlige favorittsoulschläger foreløpig i år.

Musiq Soulchild, en av våre favoritter fra Philadelphia, gjester på et annet godspor, ”Beautiful Contradiction”. ”Hurricane Jane” tar deg med akkurat den stormen den låta – melodi- og tekstmessig – er ment å gjøre, og det umiddelbart litt flate sporet ”Shape Of You”, tar deg med på sin poppige, ganske enkle lyttertur etter få gjenhør. ”Get Up” og ”Whatever’s Clever” skiller seg nok mest ut, men så er det på sin plass med heftig dans nå og da. Gode de også.

Produksjonen er et stykke unna både Angie Stones hip hop-organiske og Destiny’s Childs kjemiske, men midt mellom der finner du den egentlige dronningen av England per i dag. Folk som James Poyser (Soulquarians), Derrick Joshua, Derrick Martin og Mike Spencer har bidratt til et rent, og egentlig ganske pent lydbilde, men som fremhever Knights vokale prestasjoner fremragent, og med resultatet at det verken blir slitsomt eller kjedelig lytting. Det låter langt fra oppblåst, og egentlig ganske voksent, men friskt, og absolutt spenstig. For alle og enhver altså. Et familiealbum rett og slett.
Definitivt en av årets beste plater. Og den kommer til å vare, akkurat som denne damens gode navn.


Les også
- Musiq Soulchild - Aijuswanaseing
- Mary J. Blige - No More Drama
- Beverley Knight, John Dee


Kommentarer fra brukere

Birkka 03/04/2002 - 11:53

Denne plata er dritbra. Alle som liker soul og rnb bør sjekke ut denne. Utrolig flink dame.

red. 20/03/2002 - 18:01

konkurransen er dessverre avsluttet, og vinnere allerede trukket. men unn deg uansett noen kroner på denne plata, for den er verdt sin vekt i gull. ses på konsert på lørdag, kanskje?

silje 20/03/2002 - 18:00

hej!!! jeg bare lurte på hvor det var blitt av denne konkurransen jeg.. man kunne jo vinne albumet til beverly... jeg visste jo svaret jo... synes det er litt trist fordi jeg har veldig lyst til å "smile gjennom tårene" jeg også, det kan jeg ikke når jeg ikke finner denne konkurransen da... buhu!jeg er kjempe fattig!!! har ikke råd til cd'en jeg, men jeg vil ha den!!! .... jeg får vel selge meg på gata da... buhu!

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish