Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Karin Krog - Raindrops, Raindrops
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Crippled Dick Hot Wax!/Tuba] Et lite utvalg av norges mest kjente og egenartede jazzvokalists noe mer utradisjonelle materiale er blitt samlet. 20 års tidløs kremjchæzzzzzzzzzzzzz. 8/10I disse dager, hvor nisselua trekkes fornøyd nedover øra og den norska nasjonalfølelsen (med god grunn forså vidt) gjør kinnene både rundere og rødere, er det lett å glemme og se seg til siden. Eller tilbake. Vi strekker oss fremad med internasjonale trendblekker, Billboard-plasseringer og musikkeksport hysterisk i blikket. Med god grunn, ja.
Det ér heller ikke uhyre viktig å til enhver tid dvele ved fortidens øyeblikk og pæler, men det gjør neppe særlig skade heller.


For min egen del vekkes minnene av en dame med store, rare briller, skummel, men interessant stemme og snille øyne i disse dager. Hvorvidt hun fantes på en tv eller i et eller annet trykt medium sier dette vage minnet lite om, men sikkert er det i hvert fall at det er Karin Krog. Hun har vært en av norges største musikalske eksport”artikler” gjennom flere tiår, og ikke uten grunn. Likevel er det ikke så mange som roper om Karin i våre dager.

Omtal henne gjerne som en nasjonalskatt. Ring meg dessuten dersom det finnes, eller planlegges, noe slikt som Karin Krogs gate. Tar meg gjerne en søndagstur der.

På ”Raindrops, Raindrops” har man samlet noe av Krogs mindre velkjente materiale, og med spenn fra ’66 til 85. Felles for dem alle er hennes varme, spesielle, men praktfulle vokal (og noen ganger, som på Hancock-komposisjonen ”Maiden Voyage”, ganske skummel), i stor grad velvalgte låter, strålende musikere, og ikke minst et helt spesielt preg av tidløshet skapt gjennom en slags pirrende eventyrlyst i fremførelsen.

Dette er jazz minst like eksperimentell som det mest hipstrete avant gardegjøgleriet de siste fem årene, og med holdbarhetsdato som allerede ved låtvalget vitner om langt fremme i en eventuell fremtid.

Derfor dveler jeg gjerne litt ved denne damen som har vist så hjertelig at norsk musikk ikke behøver stå tilbake for noen annen. Derfor spiller jeg denne enda en gang før jeg myser fornøyd sammen med ”Melody AM” og ”A Livingroom Hush” igjen også.


Les også
- Det koker med Røyksopp
- Jaga Jazzist - A Livingroom Hush


Kommentarer fra brukere

bibbi 22/03/2002 - 04:08

hei og haa. ser at du jobber. new york new york

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish