Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
The Calling - Camino Palmero
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[BMG] Årets feiteste kalkun så langt, og - beware! - ikke på den morsomme måten. 1/6


Patetisk, gnålete «la-oss-klone-Eddie-Vedder-med-en-sau-og-høre-hvordan-det-låter»-vokal. Skamløse forsøk på å erstatte ekte følelser med gymnasialt føleri. Tekster som synes sakset fra refuserte manus til amerikanske serier om, av og for mistilpassede college kids. Steril og «emosjonell» pappagrønsj.
Denne skiva føyer seg inn i en tradisjon som begynte med Pearl Jams grovt overvurderte «Ten», gikk videre nedover med Hootie & The Blowfish og lignende Lano-rockere og - om det skulle finnes godhet, rettferdighet og andre, lignende kvaliteter i dette jordiske rike - ender her og nå, med The Calling og deres «Camino Palmero». Hvilket den ikke gjør, naturligvis, noe den banale, Creed-plagierende hitsingelen «Wherever You Go» er et sørgelig bevis på.

Egentlig hadde jeg lyst til å sette hele denne anmeldelsen i kursiv, for å markere hvor lite relevant dette makkverket egentlig føles. Istedet knuste jeg selve CD-platen. Mye bedre. Drittunger.


Les også
- Kane - As Long As You Want This
- Jimmy Eat World - Bleed American


Kommentarer fra brukere

red. 03/05/2002 - 12:44

He, he. Marius er faktisk ganske kjekk, heller som en antilope å anse, tidlig i tjueåra, og skjønner seg ikke på særlig annet enn bra musikk.

Courtney 02/05/2002 - 10:19

duste anmelder!!!!
sikkert en stygg gammel gris som ikke skjønner seg på bra musikk!!!

Peder. 29/04/2002 - 10:22

Feedback er deilig, og særlig når det kommer fra de tidligere omtalte bedreviterne..!! Hvem the Strokes eller BRMC ligner på eller er influert av, er det ikke min intensjon å belyse. Men når det gjelder hvem disse på mange måter er sin karriere skyldig, kommer en ikke utenom at det var grønsjen, og album som Ten, Nevermind og Superunknown, som banet veg i vellinga og igjen satte rocken på tapetet!!
Så pass fikk vel "Historielærer'n" med seg av nittitallet...!!

Og til Mia: selv takk!!

Snakkes a vett'u

Lama 29/04/2002 - 03:32

Kjære Marius
Nirvana, Soundgarden og Pixies er oppløst.


/Lama

Marius Asp 27/04/2002 - 16:54

Hei, alle sammen!

Litt punktvis besvarelse av denne engasjerte meta-kritikken, før jeg melder meg ut av diskusjonen (jeg har da - i motsetning til enkelte? - et liv, goddamnit!):

Graden av subjektivitet er egentlig målestokken for hvor bra en gitt anmeldelse KAN fungere: Ved å vise til hvordan jeg oppfatter, føler og tenker omkring et stykke musikk, stiller jeg meg også lagelig til hogg for de som måtte være uenige. Hadde jeg tydd til den feige, intetsigende, objektive linjen så mange av dere etterlyser, ville dere ikke hatt anledning (eller grunn) til å heve deres pistrete, små røster i motmæle. Ordet er fritt!

Så: "Ten" er en ganske ordinær - om enn litt traurig, selvhøytidelig og baktung - rockeskive. I mine ører holder både Pixies, Nirvana og Soundgaren - for å nevne noen av de samtidige, grunge-relaterte storhetene - i større grad enn Pearl Jam vann også i dag, i 2002. Den beveger meg ikke lenger, jeg tror ikke på Eddie Vedders patos. Kanskje er det den lumre videreføringen av PJ-tradisjonen (alskens pappagrønsj, Creed, The Calling, etc.) som har gjort at jeg nå opplever svakhetene ved Pearl Jam tydeligere enn før?

Til sutrekoppen som kaller seg JJ: Den forståelsen av amerikansk ungdomskultur du legger for dagen imponerer meg ikke grenseløst. Følg gjerne hordene som trykker Fred Durst og hans likesinnede til sine selvhatende bryst, for all del. Det er dine penger og ditt liv.

Til slutt: Ha en ypperlig Calling-konsert på John Dee i kveld!

Signing off,

Marius Asp

Cornelius 27/04/2002 - 15:58

Bare ved å kalle hiten deres "Wherever You Go" sier meg nok til at du egentlig ikke har peiling på hva du driver med!!!!!! Sangen heter "Wherever You Will Go", er en meget god låt i sjangeren, som ja, Creed har "gjort kjent". Lurer på om du kan nevne et av de nye bandene de seneste årene som ikke har lignet på noe vi har hørt før??????? Eneste jeg kan komme på i farten er "Berlevåg Mannskor"............

Ellers takk for en meget(?) saklig(?) anmeldelse! (Jo, jeg vet at de er nødt til å bli subjektive, men det får da være grenser)
Ps. Konserten på John Dee i kveld har vært utsolgt lenge, utrolig at det finnes så mange med så dårlig musikksmak!!!

Lama 26/04/2002 - 21:07

Hei kjære musikkvenner
Pearl Jam sitt "Ten" album tåler vel tidens tann ? Hører den stadig blir spillt både ute på by'n, fra leligheter i bygårder, på fester,synes tydelig at både Jeremy og Alive ble spilt på P3 her forleden dag....(dette er låter fra albumet til din informasjon Cris)
Det at den blir beskrevet i en anmeldelse 11 år etter utgivelsen er vel seg selv et bevis på at den ikke er glemt. Eller kanskje det er bare meg og i min verden...

Lama

Historielærer'n 26/04/2002 - 18:51

Tjaaa, Peder.......
...njæi, ikke akkurat sånn det er: Du finner ikke mye Pearl Jam eller Alice In Chains i musikken til Strokes, BRMC og White Stripes, etc. De skylder helt opplagt mye mer til NY-punken og -rocken fra slutten av 70-tallet (Television, Patti Smith osv.) enn grungen, som er totalt annerledes i både uttrykk og grunnholdning. Det er som å sammenligne kringler med salte kjeks, eller Mötorhead med Bangles. Tøys, m.a.o.

Mia 26/04/2002 - 13:41

Spikern på hue, Peder!

Peder 26/04/2002 - 09:35

Altså hallåisen? Historieløse bedrevitere burde hatt viktigere og mer passende ting å fylle sine daglige gjøremål med, enn å diskutere musikksmak på nettet..!! Jeg er lettere møkklei av "hippe" kritikere som nevner boyband som Nickelback, Creed og nå, på toppen av hele greia, the Calling i samme åndenød som grunnsteinen Pearl Jam. Uten nittitallets rockerevolusjon ville dere måttet sippet til latten deres uten( og jeg nevner i fleng!) BRMC, The Hives, the White Stripes, ...trail of dead og det så inni-mora-di-overhypa the Strokes. Samtlige av disse, som i følge pressen liksom skal ha gjenoppfunnet både
hjulet, kruttet og Alfred Nobel, er sin suksess skyldig pionerene fra fordums tid og da Seattle-scenen!!

Vel, som den bedreviteren jeg er, vender jeg nå tilbake til mitt arbeide.

Takk og snakkes.


Layne Staley R.I.P.

Chris 25/04/2002 - 21:10

Til Marius.

Jeg er fullstendig klar over at enhver uttalelse omkring musikk er subjektiv. Heldigvis.
Grunnen til at jeg ba om et saklig svar var nettopp fordi jeg ville unngå at det skulle bli _for_ subjektivt.

Du svarte forøvrig ikke på spørsmålet mitt.
Jeg er tildels enig i "Ten" ikke låter like friskt idag, men da det kom ut i 1991 føltes det helt riktig. Å kalle det overvurdert blir derfor feil, med mindre det var din oppfatning også da, noe som ikke kommer fram i svaret ditt.

OK.

JJ 25/04/2002 - 12:13

Nei, det er ikke ok, marius. Hva i alle dager er så galt med gymnasialt føleri?! Og alle med mer en et halvt øre bør være istand til å høre at Creed og the Calling ikke kan sammenliknes. På tide å oppdatere seg på amerikansk college-rock, nå, før du slenger med leppa om en musikkstil og en kultur du åpenbart ikke har noe innsikt i. Jeg velger å tro på millioner av amerikanske kids framfor deg, og det råder jeg alle andre til å gjøre også.

Marius Asp 25/04/2002 - 11:08

Hei Chris!

Først og fremst synes jeg du skal droppe det litt veslevoksne kravet om "saklighet" - alle ytringer omkring musikk (og kunst generelt) er subjektive, også dine. Kunst er ikke sak, kunst er kunst.

Til ditt konkrete spørsmål: Det faller meg ganske enkelt å hevde at Pearl Jams "Ten" er et av mange album tilknyttet grunge-bølgen som har tålt tiden tann forholdsvis dårlig. Den låter baktungt og datert i 2002, og kombinasjonen av hard rock, selvopptatt sutring og emosjonelt overkill er ikke bare uheldig i seg selv - den er også et helt direkte fundament for den nye bølgen av harde, sutrete og "emosjonelle" band som skyller over den vestlige verden i dag.

OK?

Mvh, Marius

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish