Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Royce Da 5’9” – Rock City
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
[Columbia/Sony] En av Detroits finest er endelig klar med debutalbumet. Ingen hip hop-revolusjon, men mer enn habilt. 4/6Det har lenge vært snakket om Royce, og han har lenge vært å høre som feature-rapper på andres utgivelser. Både Dre og Eminem – som han har lang fartstid sammen med - har trukket frem Royce som det nye store, og på sin første langspiller viser han tydelig også hvorfor.

Mange kjenner sikkert til ”Boom” fra en god stund tilbake, produsert av DJ Premier (Gang Starr), og med en beat til å grine av. I lykke. Typisk Premo vil nok mange si, typisk godt sier jeg, og snurrer i gang de flotte strykerne og tunge grooven igjen. Premo har også produsert bonussporet ”My Life”, hvor han igjen viser at han er i form, og at vi tross en viss buzz om Gang Starrs fall kan glede oss til det kommende albumet deres.


Neptunes-låta ”Get’Cha Paper” viser dem ikke fra en skrekkelig ny side, men er likevel noe tyngre enn mye annet de har gjort. Royce kler i hvert fall beaten veldig godt, og om ikke innholdet bak ordene er all verdens, er fremførelsen strålende.
”She’s the One” er derimot en side av Neptunes som låter litt annerledes enn den formelen de snart er i ferd med å gjøre folk drit lei. Også her er Tre’ Little med, og sammen med Royce og Neptune-beaten er dette enda et spor å la seg imponere av.

I’m a mutherfuckin’ star / I don’t battle no more hevder Royce i et av sporene, og om det kanskje stemmer i en viss grad er det likevel mye battlerelaterte thug light-rhymes her. Det kler derimot Royce, og med en flow så stødig at man tar seg i å gapskratte i entusiasme (hør for all del ”Let’s Go” sammen med Twista; kjapt, tight og fantastisk), blir ikke innholdet alltid like viktig. Derimot er han ikke en uhyre spennende rapper, og angående beatsa er det – tross bidrag fra blant andre Reef, The Alchemist og de nevnte – litt for mange tilfeller som farer forbi uten å sette noen form for spor.

Denne plata er ikke helt der oppe som man kunne håpet, men er likevel en stødig debut, et bra album, men bare ikke med det lille ekstra som kreves for full uttelling. Majoriteten er godspor, og hitpotensialet på mange av dem vil forhåpentligvis og sannsynligvis sørge for at Royce Da 5’9” vil komme på enda fleres lepper. Helt greit det.


Les også
- Eminem - Spektrum 1/2 2001
- Da Beatminerz - Brace 4 Impak


Kommentarer fra brukere

Nemo 27/04/2002 - 18:30

Jeg har ALDRI vært så skuffa over et album i hele mitt liv! Detta er ingen firer, detta er en svak toer! Jeg har venta på "Rock City" i TRE ÅR, og så kommer DETTE. Ikke bare har tittelkuttet den svakeste beaten noensinne, men de har utelatt klassikere som "Soldier Story", "King of Kings" (Blir ikke bedre), og de har slengt på et håpløst kor på fjorårets beste hiphoplåt "Boom". Her er mannen som nesten tok Eminem i femten minutter lange battles for fire år siden i fullstendig latterlig jiggyformat. Nesten synd at Dre sparka'n fra Aftermath; det kunne blitt litt bedre. Triste greier. Bad meets evil my ass.
Skuffet. Skuffet.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish