Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
LOU REED: THE RAVEN
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
4/6
Det er vanskelig å komme utenom Lou Reed når en skal dele ut legendestatus til nådagens aktive rockeartister. Her er han igjen, omtrent 40 år etter han starta det fantastiske psychedeliarock-bandet Velvet Underground. Denne gangen er den relativt komplekse poeten Edgar Allen Poe som tolkes, via Reeds frenetiske gitarspill og klaustrofobisk vokal, i samarbeid med et imponerende knippe av celebre gjesteartister.
Dette er meg ravnende likegyldig!Det har lenge vært kjent at Lou Reed har vært en stor beundrer av den eksentriske dikterens verker. Han har tidligere jobbet med et teatralsk musikkspill som ble framvist i Hamburg i fjor, under den årlige `Poe Invitational Halloween`-forestillingen, og nå er altså musikken
tilgjengelig for folket med dette dobbeltalbumet.

Etter den korte og pompøse introen "Overture", som bærer preg av at det er et
`tema-album` vi har å gjøre med, går han rett på sak med låta "Edgar Allen Poe", hvor tekstlinjene `These are the stories of Edgar Allen Poe, not exactly the boy nextdoor` går igjen. Og det er en glitrende introduksjon hvor Reed tar oss med tilbake til røttene av sin karriere. Det låter skakt som alltid, og her er også nerven, intensiteten og melodien

tilstede så det holder. Lou Reed er vel ikke akkurat kjent for å inneha en kattemyk røst, og forvent ingen umiddelbar endring på dette albumet. Hans særegne stemme og gitarspill er nøyaktig som det alltid har vært - altså temmelig vindskeivt, men svært så sjarmerende. De kattemyke vokalpartiene finnes dog allikevel, via de mange gode hjelpere han har fått med seg. Han har skrevet en hel haug med delikate ballader opp igjennom åra, og det er en håndfull av dem også på "The Raven". Den sjelfulle "Call On Me", hvor han har med seg Laurie Anderson på vokal, er en av de. Den stillferdige, nesten lydløse "Vanishing Act" hører også til i tetsjiktet av Reeds backkatalog.

En unødvendig og svevende nyinnspilling av klassikeren "Perfect Day", med vokal fra fra
en uidentifiserbar fyr, kan vanskelig rettferdigjøres - ei heller de utrolig døve "Blind Rage", "Guilty" eller "Burning Embers" for den saks skyld. Her blir det melodiøse lagt på hylla til fordel for nevrotiske melodilinjer, som kanskje kan sies å inneha nerve, men det hjelper svært lite når musikken ikke står i stil. "Hop Frog" derimot, en duett med selveste David Bowie, er det klasse over. Her rockes det hardere samtidig som melodien holder mål.

Diktet som har bragt navnet til albumet, leses av skuespiller William Dafoe, og etterfølges av et nydelig lite `nursery rime` kalt "Balloon". Den geniale skuespilleren Steve Buscemi bidrar med vokal på låta på storbands-inspirerte "Broadway Song" - en ikke altfor spennende sak, men det illustrer at det ikke er hvem som helst som bidrar med sitt på denne skiva.

Som det forrige studioalbumet "Ecstasy", innehar dette albumet mange kvaliteter, men også denne gang er det en del svake sider som forringer helhetsinntrykket noe. En del av låtene blir altfor ensporet og lite utfordrende, mens annet materiale på sin side føyer seg pent inn i rekka av Lou Reeds mange mesterlige snutter. Litt sånn enten eller, altså - men han gjør
slettes ikke skam på karrieren sin med dette tidvis fascinerende verket.

Kommentarer fra brukere

Ivar Arne Sletto 12/12/2006 - 08:21

I siste nummer har der brukt ordet "døv" 4 ganger der ordet ikke betyr manglende hørsel. Dette er svært sårende for virkelig døve mennesker og jeg vil med dette be dere vurdere om det ikka kan finnes andre ord som kan brukes i stedet.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish