Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Anmeldt: Beastie Boys,
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Med vilje bringer Beastie Boys oss tilbake til Run DMC/Public Enemy og andres tidlige Hip Hop stil (DMC) og tema (PE). I forhold til den forrige skiva ”Hello Nasty” er denne veldig nedskjært i lydbildet, med en ganske ”gammeldags” kornete produksjon, tynt med annet enn rytmer og bass og en synth her og der. Her skal tekstene frem...

Adam ”MCA” Yauch har anskaffet seg en noe mer innrøyka og ”voksen” stemme, noe som kanskje ikke er så rart med tanke på at alle tre gutta snart runder 40, men det er ikke så man ikke kjenner igjen de som brakte oss ”sabotage”, ”Intergalactic” etc. Det som er av samplet materiale, som deler av ”Rappers Delight”, holder stort sett til i gode gamle dager. Beastie Boys har med ”To The 5…” levert et veldig helhetlig album, ”old school” både i produksjon, musikk, og tema.


Beastie Boys har vel valgt denne stilen for å minne oss om det politiske som hip-hop engang var kjent for, med f. eks Public Enemy. ”We’re gonna party for the right to fight”, som de sier i "Right Right Now Now", som klart sier fra hva vinkelen på denne skiva er.

George Bush får gjennomgå, ”President we didn’t elect” (”It Takes Time to Build). Forurensning er slemt. U.S.A. trenger færre håndvåpen. Moderne Hip Hop er stort sett ræva bling-bling bullshit uten variasjon eller talent. Dette er noen av temaene som inngår, men den gjennomgående stemningen sees på coveret: New York’s bylinje, Trade Centers inkludert, tegnet i grå blyant. Back to basics urban nostalgi, en hyllest til ”ordentlig Hip Hop kultur”, og særlig til byen selv – tittelen referer til New Yorks fem delbyer, eller ”Buroughs”.

Dette funker til tider. Det er veldig lett å glemme seg bort i gode gamle dager, og bare gå og digge rytmene på skiva. For det er en del klart fete beats. Men begynner du å høre litt etter vil du nok oppdage at tekstene er en smule overdrevet i sin klisjébruk, og mangler dybde. Noe banalt kan det også bli: ”Asian, middle-eastern and latin, black, white, New York you make it happen” (fra “an open letter to NYC”). Litt unødvendig mye “cultural unity” preik som kanskje ikke helt stemmer med virkelighetens New York, men uansett en gjennomført kul skive fra en original gruppe.

Terningkast 4Kommentarer fra brukere

joah 07/04/2005 - 09:04

ka du si e du heilt dom eller

ditt navn 31/01/2005 - 09:48

jaeg aelskaer beustie bogs (smilefjes)

Grell 20/10/2004 - 22:46

De to siste (bortsett fra denne) som har signert under mitt navn er fake. Så er det klart.

gutten 20/10/2004 - 20:21

forskjellige

gutten 20/10/2004 - 20:20

dere kunne kanskje ha skrevet litt mere om de forskjelligee personene

Grell 20/10/2004 - 20:19

jeg bare kødda

grell 20/10/2004 - 20:18

jeg må til slutt si at jeg er en h''o

yo 04/10/2004 - 13:59

hallå, må si meg enig med "grell" her. blir litt som å sammenligne "Blue" med "Lene Marlin" fordi begge havner i pop-sjangeren. Public Enemy er skikkelig old-school, og kan på ingen måte sammenlignes med BB, verken med tanke på lydbilde eller image/budskap

Grell 27/08/2004 - 11:48

Bra du setter pris på en god, saklig diskusjon. Gikk litt hardt ut i starten, men det skal (dessverre) ofte til for å få i gang en debatt. Det er jo bare moro, og dessuten ikke rent lite inspirerende, når det omhandler noe man liker og brenner for.
Så da velger jeg å legge Beastie Boys-ballen død for nå. Er ikke noe vits å kverrulere i det uendelige heller.;)
Uansett synes jeg det er (i mangel av bedre ord) feigt at ikke skribentens navn er opført. Riktignok vet jeg ikek grunnen, men det virker tilsynelatende som litt dårlig stil.
Kommer det forresten noen nye anmeldelser snart? Anmeld Young Buck og Slum Village da vel. Spent på hva du (dere?) synes om dem.
One love!
-G

27/08/2004 - 09:26

Jeg mente ikke å insinuere på noen måte at BB's tidligere album har noe særlig politisk innhold... men jeg synes fortsatt at ideen bak "to the 5...", om "originalt" kanskje ikke er ordet for et album som er en nær kopi av 15-20 år gammel musikk, i det minste er litt uventet og i strid med tiden den kommer ut i... ellers er jeg i ganske stor grad enig i det du sier, også fordi jeg ser at anmeldelsen er litt uklar i språket. Men "bygones". Uansett- jeg liker folk som klarer å ytre sine meninger od diskutere på nett uten irrelevante tangenter og unødig sarkasme. Det kan være et helvete noen ganger.

Vi er ett lag på 68 eksperter som skriver anmeldelser, hehe, det er derfor de er så inni helvete gjennomførte! Inntil videre så er det nok Redaksjonen som blir stående som forfatter, sorry...

Til slutt: husk at 90% av artiklene på denne sida er 20% satire...

Grell 26/08/2004 - 16:17

Jeg nevnte ikke Run DMC, så det lar jeg bare ligge.
Public Enemy er ikke en lett gjenkjennelig gruppe for folk som ikke er gjennomførte hip hop-kjennere. Det er enkelt og greit misledende, ettersom Beastie Boys for det første er en helt annen stilretning enn Public Enemy - som du riktignok påpeker - men mest fordi de har drevet med "politiske" budskap på helt forskjellig vis. BB var dessuten ikke politiske i sine tidlige dager - tvert imot - men begynte å lefle med reflektert tenking først på sitt tredje album.
En annen sak er at PE aldri har sett i retrospekt stilmessig, men helt til de ble kjipe mot slutten av nittitallet har sett, og ført hip hop fremover. Det er det lenge siden Beastie Boys gjorde.
ellers er jeg ganske "enig" i anmeldelsen, kanskje bortsett fra at jeg neppe ville anse BB som særlig originale lenger.
Det med Frps holdningsavdeling hadde ikke noe med anmeldelsen å gjøre. Beklager å forvirre. Tenkte mer på flertallige av de andre apeartiklene som ligger på disse sidene.
Er det forresten fortsatt en hel redaksjon som har skrevet denne anmeldelsen?

26/08/2004 - 14:19

Huh? Prøver du å si at ikke DMC og Beastie Boys likner stilmessig? Eller at røttene til populær hip-hop ikke ligger i politiske tekster? Eller at Public Enemy ikke er en lett gjenkjennelig gruppe for folk som ikke er gjennomførte hip-hop kjennere, og derfor er forståelig eksempel tematisk sett for et gjennomsnittspublikum? Ikke at det betyr at Beasties på noen måte er like harde, sterke, whatever som PE, men at de ønsker å peke tilbake til hip-hop kulturens "glansdager" er vel rimelig udiskutabelt, og det var rett og slett det som var ment med eksempelet. Og frps holdningsavdeling? Hva i helvete?

joffe 26/08/2004 - 11:00

dårlig anmeldelse fra begynnelse til slutt!

Grell 26/08/2004 - 00:10

Hæ? Hææ?!

Grell 24/08/2004 - 18:04

Sammenligne Beastie Boys med Public Enemy? What?!! Skjønner at anmelderen ikke er navngitt når ting er så på trynet.
Dessuten (ja, jeg er på sutretip'en nå). Hva med et bittelite ord del ing s ku rs? Mange som driter seg ut på slikt, men det gjør det ikke mindre bad å lese.
Og en ting til. Er denne siden sponset av Frps holdningsavdeling?
Damn.

Legg inn en melding!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish