Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Marilyn Manson - Holy Wood
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(in the shadow of the valley of death)


[Interscope/Universal]


Amerikas syndebukk er tilbake. Og det er ingen tvil om at han igjen leverer varene. Holy Wood er sannsynligvis årets aller dystreste og sinteste julepresang, perfekt for dem som liker den slags.



9 av 10




Etter at Manson i årevis har vært gjenstand for angrep fra den kristelig-konservative fløy i amerikansk politikk, er det gått og se at han kommer tilbake, ikke kuet eller tøylet, men med det samme raseri og fandenivoldskhet som har gjort ham kjent. Pakket inn i glimrende, industripreget tung rock, og med alle en showmannseffekter leverer Marilyn Manson et album som vokser for hver gjennomlytning. Her er tekster som faktisk er ren, om dyster, poesi. Det er musikalske ferdigheter som overgår det meste av de mer rendyrkede heavyband (som avskyr denne "teater-rockeren"). Samtidig er det faktisk tidvis så fengende at det ville kunne passere på radio i beste sendetid.

Og det er her Mansons styrke ligger. Han bruker popens virkemidler i oppbygging av sine låter. Med oppbygning, intensiverte overganger og allsangsrefrenger. En intetanende lytter ville nesten kunne la seg lure til å tro at det var lyttevennlig. Sannheten er at det er gjennomkommersialisert. Det er beregnende og spekulativt. Ikke ulikt det aller meste i amerikansk kultur i dag. For ikke å snakke om politikk. Marilyn Manson hånler mens politikere og konservative synsere nærmest står i kø for selv å tre løkka om halsen på ham. Han er sannsynligvis den personen i moderne tid som best beskriver hvilken sinnsyk verden vi generelt, og amerikanere spesielt, lever i, og han spiller på denne kunnskapen, og bruker deres virkemidler på sitt prosjekt.

På Holy Wood begynner Marilyn Manson rolig med åpningskuttet, men plutselig angriper The Love Song, The Hate Song og Disposable Teens fra alle kanter, og du er et fattig menneske i sjelen om du ikke lar deg rive med. Velt litt møbler og kast litt ting omkring.
Deretter kommer et parti som er mer forsiktig og melankolsk, farlig nær 80-tallets heavyballader på sitt svakeste. Han styrer imidlertid unna de dypeste fallgruvene, og etter hvert blir det en triumferd hvor han messer og profeterer om hvordan verden har gått til helvete.
Så bygger det sakte men sikkert oppover igjen, Sterke låter som Nobodies, The Death Song og Born Again river og sliter i sjelen din helt til spor 14 Burning Flag til slutt omslynger den fullstendig. Du ser plutselig at det ikke er mørket som har fanget deg, bare et annet mindre omfattende lys.
I det du har begynt å vurdere hvor på nett du kan melde deg inn i Satankirken, roer imidlertid det hele seg ned, og du skjønner at det bare er musikk. Det er satans bra musikk.



Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish