Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Wu-Tang Clan: The W
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(Loud/Sony) Imperiet slår tilbake med stor W på sitt nye, tredje album, og sannelig er det festivitas å få dem alle på et brett igjen. RZA vet fortsatt å skape den rette stemningen, lage krakilsk kaos og bombe med tunge, nevrotiske beats. Når gjengen fortsatt har tunga på riktig plass, er det ikke til å unngå å hygge seg.
9/10
Albumet er ikke et enormt skritt fremover fra forrige, doble ¿Forever¿, men følger opp i til dels samme spor. Men der hvor det forrige lett kunne oppfattes som en anelse schizofrent og skisseaktig, er det betydelig mer helhet på ¿The W¿. Produksjonen spriker ikke i like stor grad i så mange retninger, og albumfølelsen blir mer fremtredende enn stormannsgalskapen. Riktignok går det fra tunge, mørke låter til up-tempobangere, men RZAs produksjoner er ikke til å ta feil av, og dét er blant annet den røde tråden som gjør det så mektig.


Siden forrige album har flere av de ni sluppet egne soloalbum, og slikt demper selvfølgelig mange sultne Wu-mager. Spesielt var soundtracket til Jim Jarmusch¿ geniale film ¿Ghost Dog¿, signert RZA, et stykke fantastisk hip hop/samuraipoesi. På ¿The W¿ er også kung fu- og semininja-ideologiene fortsatt ved lag, men i noe mindre grad enn tidligere. De ni personlighetene som i dag utgjør Wu-Tang Clan holder det ved lag, men ikke i like masete grad som litt for ofte tidligere. Fortsatt innviklet til tider, fortsatt gode doser intellektualitet, og fortsatt en god del våpenfascinasjon. As it¿s supposed to.

Wu-Tangs rolle vil neppe falme på en god stund, selv om mange har ment at deres overdrevne ideologisentrering og emperiumtendensering ville kvele dem. Method Man har fortsatt en av de feiteste stemmene, rimene er generelt fremragende hos alle, komposisjonene er sofistikerte og samtidig vanvittig drivende. Dosene av minimalisme, kaos, orkestertemaer og funkriff er strøkent fordelt, og gjester som Snoop Dogg, Isaac Hayes, og spesielt Junior Reid, gjør festen desto mer komplett. Likevel er det småting å utsette her og der, men uten at undertegnede på nåværende tidspunkt opplever det som annet enn skjønnhetsflekker man glemmer nærmest umiddelbart. Likeså vil denne neppe bli samme klassikeren som debuten ¿Enter The Wu-Tang (36 Chambers)¿, men så er dette også flere steg videre. Wu-Tang Clan tilfører fortsatt rap nye linjer, om ikke like sterkt som tidligere. Uansett; lage knallalbum gjør de, og hodene nikker i takt. Hodene ruller til beaten, og ruller, og ruller, ruller, ruller...


Les også
- Ghostface Killah - Bulletproof Wallets (feat Raekwon)
- Wu-Tang Clan - Iron Flag


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish