Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Rodney Kendrick presents: No Dress Code
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(Polydor/Universal) Tidligere drev han stort sett med forskjellige former for jazz, men har i denne anledningen samlet sammen noe av kremen innen rap og soul. Mye av bunnen bæres også av nettopp jazz, men først og fremst er dette en ofte overveldende samling av moderne, såkalt svart musikk. Ikke alle sporene gjør like godt, men albumet domineres av overbevisende snadder.8/10Lista over vokalister er lang. Wu-Tang er representert ved GZA, Refugee Camp ved Spider, og vi får også høre godnavn som Jeru The Damaja, Isaac Clemons, Cassandra Wilson, Killah Priest, Timbuktu, Fat Joe, Melodie Pace Davis og Prodigal Son. Og det var bare noen...
Faren for at det skal låte ufordragelig ufullstendig, er rimelig stor med et så bredt register av aktører, men er i hovedsak unngått ved gjennomgående varm og hyggelig produksjon. Heller blir det litt for mye av det samme, enn for lite av det sammenbindende. Kendrick står selv for produksjonen, og er også låtskriveren, og deltakende musiker.


At mannen har flere talent er utvilsomt. En og annen gitarsolo gjør at vi tenker mer Scorpions enn hva som sannsynligvis er meningen, men både beats, saksofoner, keyboards og andre instrumenter, er både dandert og spilt hvor lekkert som helst. Låtene rager fra å være meningsløst fyll, via gode til superkomposisjoner. Når det kommer til både rap- og soulsporene, er innsikten imponerende, og for eksempel er tittellåten, Jeru på den D¿Angelo-aktige smyggrooveren ¿Black Music¿, og ¿Where Have We Gone Wrong¿ flotte eksempler. Cassandra Wilson overvelder oss dessuten på ¿Use Me¿, en mer jazzorientert utgave av Bill Withers-klassikeren, som etterfølges av den nesten like gode ¿It¿s Not A Game¿, med El Shabar på mikrofonen. Og det føles helt naturlig, tross det egentlig lange hoppet fra smygende souljazz til halvbrautende hip hop.

Akkurat det hoppet kan opplagt diskuteres, og dersom Kendrick her vil vise at veiene er kortere enn man kanskje vil tenke umiddelbart, har han lykkes godt. Dette høres ikke ut som en samleplate, men heller et uvanlig allsidig album, med vidt forskjellige vokalister. Brobygger, en personifisert rød tråd, eller mann uten grenser? Uvesentlig. Konfekt for ørene uansett, med forskjellig smak, men fra samme boks.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish