Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Fireside: Elite
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Firesides siste plate siden den geniale ¿Uomini D´Onore¿ er endelig her. For de som venter på mer av det som har kommet til å kjennetegne bandet, nemlig vakre, melankolske og desperate pop-melodier satt til en vegg av HardCore-støy, vil bli skuffet. Så enkelt er det. 7/10¿Elite¿ (tittel og alle låtnavn er tidsriktig oppkalt etter Commodore 64 spill) er en ambisiøs, vanskelig og litt ugjennomtrengelig plate, som trenger tid for å sette spor etter seg. I så måte en perfekt kontrast til bandets tidligere kompromissløse og umiddelbare verk.

Produksjonen på ¿Elite¿ er kanskje det første man legger merke til. På ¿Uomini D´Onore¿ de en perfekt harmoni mellom overstyrt, hvit støy, men med en basstromme som fyller ut tomrommet, og gjør en ellers slitsom sonisk opplevelse til et behagelig trøkk, som ligger helt riktig rundt bandets konstant dundrende beat. På ¿Elite¿ mangler det liksom noe i bunnen, men det gjør ikke så mye, for her er det heller ikke låter som krever akkurat det. Til gjengjeld har de fått leke seg skikkelig med Casiosynther, trommemaskiner, uling, og en hel rekke artige lyder. Kanskje litt i overkant, faktisk.


Eksperimentering er nøkkelordet her, og det gjør seg også gjeldende i låtene. Lange jammer, ett riff i fem minutter, og den slags ting, er noe man kanskje heller vil forbinde med Motorpsycho, og selv om det stort sett treffer, får man følelsen av at de har latt seg rive med litt mer enn de strengt tatt evner. Veldig gode idèer som mangler bittelitt struktur, er ett inntrykk man noen steder sitter igjen med.


Men herregud, her er det jo masse bra. Spesielt åpningskuttet "Elevator Action", en knusende vakker pop-melodi, som kommer til sin fulle rett i det skitne lydlandskapet, og setter tonen for hele albumet. "Thing On A Spring" er det nærmeste de kommer hi-fi på plata, og er et velkomment avbrekk etter "Fernandez Must Die", som utvikler seg til et realt diskant-helvete mot slutten. Platas store høydepunkt er derimot den elegant titulerte "Hals Und Beinbruch", en uendelig vakker og melankolsk sammenblanding av idèer hvor bandets nyfunnede lekenhet er mest velykket.

¿Elite¿ er en plate som trenger mye tid og tålmodighet fra lytteren, men hvis du gir den det, vil du finne kvaliteter du ikke har hørt i mer enn et knippe skandinaviske rocke-band. Litt savner jeg energien og det kontante ved det gamle Fireside, det skal jeg innrømme. Men om de får litt mer tid til å utvikle seg, kan deres neste skive bli en liten sensasjon.


Les også
- Kristofer Åström & Hidden Trucks - Northern Blues
- Rival Schools - United By Faith


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish