Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Chateau Flight: Puzzle
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
(Versatile Records/Playground) Etter at Air slo igjennom for noen år siden hadde mange forventet et lass med skiver som prøvde seg på samme oppskriften. Det har egentlig ikke skjedd. Men her er en fransk skive som både prøver, og klarer å bringe tradisjonen videre. Chateau Fligh lever opp til navnet sitt, og leverer en ganske luftig reise med sin sofa-housedebut, "Puzzle". 7/10Dette franske prosjektet består av de franske musikerne/dj´ene, I:cube, og Gilb´R. I:cube kan være kjent for noen av dere for sin medvirkning på den norsk/franske samleskiva "Le Big Sloopy Kiss" som kom ut for et års tid siden. Gilb¿R har såvidt jobbet med Air. Nå er han mannen bak selskapet Versatile Records.

Det var først etter at jeg hadde hørt denne skiva et par ganger at jeg fant ut at det var et samarbeidsprosjekt, snarere enn et band. Og jeg kan ikke si det overrasket meg. For skiva har to deler som er såpass forskjellige at man nesten skulle tro de hadde laget en del hver. Første halvdel høres ut som noe Air ville gjort hvis de var litt mer opptatt av house. Andre del er ikke like umiddelbar, og mye mer "spaca". På denne delen er house elementene nesten helt borte og det lekende lydbildet virker å stå i sentrum. Låten "Bizzare" er omtrent like langt ute som tittelen skulle tilsi, og høres ut som om den er spilt inn under vann.


Oppbyggningen av Chateau Flight sine låter er noe av det som gjør denne skiva interessant. Flere steder lar de låtene nå et klimaks, fader den helt ut, eller lar den falle fra hverandre, før de tar opp restene og spiller videre på dem. Dette gjelder også de mest housebaserte låtene.
Jazz er et annet element som får stor plass på "Puzzle". Låten "Auto-power" er til tider reine frijazzen, uten at den helt forlater dansegulvet. Og det er ganske godt gjort.

Hvis det skulle være noe tvil, så er dette en skiva å anbefale. Noen vil sikkert bli litt skuffet over de tross alt (til house å være) slappe house taktene skiva åpner med. Mens andre sikkert ikke vil finne den røde tråden i skivas andre halvdel. Likevel, eller kanskje nettopp derfor vil det være saker for en hver på denne skiva.

Noe bedre enn en 7´er det vanskelig å gi en skive som ikke har noen åpenbare hitlåter. For ingen av låtene på "Puzzle" er i "Sexy Boy"-klassen. Og det trenger egentlig en slik skive. Likevel håper jeg virkelig dette prosjektet forsetter. For jeg ser ingen grunn til å kansellere Chateau Flight etter en så vellykket første-avgang.Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish