Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Vidar Vang på Alarm
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Lørdag 3.februar arrangeres Alarm for første gang på Rockefeller. Artister som Karen Jo Fields, Tungtvann, Boy og Sister Sonny.... Vidar Vang og bandet hans spiller også. De har ikke platekontrakt. Men det skjer nok noe snart. Det er det mange som tror.


En onsdag i januar, rundt klokka fire: Jeg står med våt, brun snø til langt over anklene i et av byens lyskryss, og de nye skoene mine er med ett bare en illusjon under brunt slafs. Telefonen jeg i lang tid har planlagt å bytte i en litt mindre, ringer fra innerlomma på den klissvåte jakka mi. Det er Vidar som lurer på hva jeg vil spise, for jeg er vel sulten?

Den samme onsdagen i januar, ganske nøyaktig halv seks: Jeg har gått og bannet i halvannen time over dette været som, hvis det ikke er det verste i manns minne, ihvertfall ikke kan være mange reiser unna. Jeg har rukket å flørte med tanken om å forlate landet. Usikker på om jeg skulle klare mer av dette. Men mørke tanker og demoner forsvinner idet jeg kommer inn i Vidar Vangs ett-romsleilighet på Bislet, og duften av hvitløk og minnestronesuppe slår imot meg.

Den våte luggen varmes over et par stearinlys, og vi prater litt om jenter, Ryan Adams og andre ting som hører med til et godt måltid.

Mens vi sitter og nyter hvitløksbaguettene og minnestronesuppa, lytter vi til bandets fire ferske låter som nettopp har kommet fra Bergen. Bare mastringen gjenstår. Jeg sier det kan minne ganske mye om alternativ countryrock, og om Vidar ikke akkurat setter suppa i vrangstrupen, er han ikke helt enig:

- Jeg vil heller si at det er klassisk amerikansk rock, innvender han. - Alle i bandet er inspirert av amerikansk rock, og vi henter inspirasjonen fra både blues, soul, folk og rock fra 50-tallet. Vi er opphengt i dette. Noen vil kanskje si at noe er country, og det er helt greit. Folk trenger å sette musikk i kategorier.

Men hvilken kategori går dere under?

- Det er for enkelt å si at vi er noe alternativt countryrockband. Det er vanskelig å definere en artist etter bare ett album. Først etter for eks. fem-seks utgivelser kan man trekke linjer til hva slags artist eller band det er.

Vidar Vang band har faktisk ikke spilt i mer enn ett og et halvt år, og det første året satt VV i Bergen og skrev låtene på kassegitar, før han sendte dem nordover til Bodø, hvor resten av bandet befant seg på den tiden. De fikk tid på seg til å øve, før VV satt seg på flyet, og bandet gikk i studio og spilte inn låtene. Fire demoer har det rukket å bli.

Men hvorfor kalle et band for Vidar Vang, det høres jo mer ut som et soloprosjekt?

- Vi er et band, men bruker mitt navn siden det er mine låter vi fremfører. Vi kommer nok til å fortsette å hete Vidar Vang, men kanskje med noe mer. Vi het Vidar Vang Soulmates en stund, men kuttet det ut. Det kommer sikkert til å bli forandring etterhvert, men det er ikke noe vi stresser med.

Scenen bandet skal spille på, i kjelleren på John Dee, er så liten at det automatisk må bli en intimkonsert. Den akustiske scenen skal bandet dele med St. Thomas og Karen Jo Fields, to andre musikere som er på vei opp og fram. Men Vidar er ikke bekymret, til tross for at dette blir den første dempede konserten, og at det muligens bare er plass til han selv og en til fra bandet:

- Vi har jo ikke spilt en akustisk konsert før, så det blir helt klart annerledes. Men alle låtene våre blir laget på kassegitar, så sangene vil bli fremført slik de er i utgangspunktet. Kanskje vi legger ut på en akustisk turnè når vi blir førti, og har fått dårlig hørsel?

Bandet har tildligere spilt på Rockefeller, da som oppvarmere for Teenage Fanclub i fjor høst, og selv om forholdene blir litt annerledes nå, og Vidar risikerer å spille alene på den lille scenen, er han godt vant med ensomhet også. Våren -99 reiste han ut i verden på egenhånd:

- Det var en bra tur. Jeg var i både Island, USA, Cuba og Mexico. Jeg hadde med meg en kassegitar og en bunke cd´er med åtte akustiske låter jeg hadde spilt inn i Bjerkvik (Vidars hjembygd langt i nord). Jeg ble faktisk intervjuet på en Mexicansk nasjonal radiostasjon, hvor de spilte et par av låtene mine for to millioner lyttere. Det var jo helt absurd.

Etter konserten på Rockefeller, er bylarm i Tromsø den neste store konserten for bandet. Hold øyne og øre åpne.
r anklKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish