Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Sonic Youth
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Sonic Youth entrer nå sitt 20. år som et av USA`s mest innflytelsesrike band. År 2000 feires med utgivelsen av ¿NYC Ghosts and Flowers¿, et resultat som var avhengig av William Burroughs, manglende utstyr, og Disneyland.Kim: - ¿NYC Ghosts and flowers¿ handler om opplevelser med folk, og den type eksperimenter man kan gjøre i New York. Det er en ålreit by å bo i, for folk lar deg stort sett gjøre hva du vil. Men det er mer inspirerende å treffe folk du selv er fan av, enn folk som beundrer deg for det du gjør.

Det nye albumet bærer preg av kult-forfatteren William Burroughs. ¿X-ray Man¿ er avbildet på coveret, og bidrar med å løfte platetittelen til et høyere nivå.


Lee: - Thurston ble fascinert av ¿X-ray man¿ på grunn av det det klarte å mane frem. Det er som et slags dikt, som makter å fremkalle absurde bilder. Det er akkurat det samme med platetittelen, litt mystisk. Jeg er også ganske fascinert av Burroughs, men mest tekstmessig og lyrisk.

Den nye platen ble spilt inn i deres eget studio, noe som gjorde at prosessen kunne skje sporadisk. Og siden forrige album i deres øyne ble relativt langt, bestemte de seg for å lage en kort plate.

Kim: - En kort plate er en plate som det ikke tar evigheter å komme seg igjennom.
Lee: - Det er bedre å lage akkurat de låtene du trenger, istedenfor å hamre inn 40 stykker for deretter å hive 20 av dem. Vi spilte inn hoveddelen av albumet i august i fjor, omtrent èn måned etter at alt utstyret vårt ble stjålet.

Mange av tekstene til Sonic Youth er som små noveller, med handling, tema, og persongalleri. Finnes det spesielle episoder som har direkte innflytelse på låtskrivingen?

Lee: - ¿Lost my guitar, and my drums too¿¿ha ha! Jeg tror nok ikke den spesifikke episoden var til særlig inspirasjon, i alle fall ikke tekstmessig. Men det at vi mistet alt utstyret vårt, inspirerte måten vi spilte musikken på. Mange av de instrumentene vi ble frastjålet, hadde vi blitt vant til å spille på, og brukt gjennom hele 90-tallet. Man kan kanskje si at det ble snudd til vår fordel, ved å måtte spille med nye gitarer og bruke nye forsterkere. Soundet ble i alle fall fresh nok!

Neste side


Les også
- Salvatore - Fresh
- Jim O’Rourke – Insignificance


Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish