Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Universal sounds of Outkast
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Outkasts siste album, "Stankonia", har solgt godt over 2 millioner album etter to måneder, altså et par ryddige platinas på André 3000 og Big Boi. De går dessuten for å være en av hip hop´ens største nyskapere. -Har man ikke kontakt med publikum spiller det liten rolle hvor spesiell man er.


Mye av suksessen akkurat nå kan nok takkes deres siste überhit "Ms. Jackson", men duoen har uansett mer ved seg. De har tidligere sluppet tre album, "Southernplayalisticadillacmuzik", "ATliens" og "Aquemini", hvorav samtlige har hatt nye måter å håndtere rap-faget på, og samtidig blitt overveldende godt mottatt. Når de nå, på en av februars første dager, besøker Oslo for å varme opp publikummet til provokasjonskeiseren Eminem i Oslo Spektrum, skulle det nok være muligheter for at de kan nå enda flere.
-Kanskje vil ikke alle forstå hvert eneste ord av det vi leverer, men folk kan nok absolutt føle musikken og atmosfæren. Rytmen vil være der, og det vil skje ting på scenen. Forstår ikke folk hva vi sier på konsert, kan man bare ta med seg cd´n hjem, og lese tekstene i bookleten. Da vil de forstå hva Outkast dreier seg om. Det er viktig for oss at folk forstår hva vi meddeler.


Innovatører?
Vi er på et av utallige møterom i andre etasje på Hotel Continental. Pressekonferansen er endelig kommet i gang, etter at man har ventet på de eksentriske Atlanta-rapperene i lang tid. Først skulle duoen bare kjøres fra flyplassen, så viste det seg at flyet ikke en gang hadde landet. Etter omkring halvannen time entrer de endelig, og det var ikke så ille at de hadde vært litt trege før flyavgang, og blitt dertil forsinket. Ingen blir vel uansett direkte overrasket. De er tross alt amerikanske rappere.

En journalist vil vite hva de synes om å bli omtalt som en gruppe som tar hip hop til nye områder. André "Dré 3000" Benjamin, for anledningen betydelig mer våken enn makker Antwan Patton aka Big Boi (som til og med har bursdag), svarer;
-Vi har nok vårt eget sound, men det er ikke noe bevisst bare for å være særegne. Du kan være hvor sær og nyskapende du vil, har du ikke den rette kontakten spiller det ingen rolle.
Uansett hva de selv måtte mene, og enige er de nok, har Outkast et betydelig bredere spekter på låtene sine enn veldig mange andre innen amerikansk hip hop. De sier selv at den eneste grunnen til at de blir omtalt som typisk southern hip hop, er fordi de prater som de gjør, og snakker om hvor de kommer fra.
-Musikken vår, og hvordan den høres ut, er universell.
Til The Face forteller Dré dessuten at de faktisk er ferdige med å snakke om hvor de kommer fra;
-Det vet nok folk nå. La oss ta dem andre steder. La oss ta dem til Stankonia.

Spekter
Tidligere har de fortalt at Dré ikke hører på annet enn de gamle funkpionerene Funkadelic, og Big Boi holder seg til gitarhelter som Jimi Hendrix, og skal dessuten ha en enorm Phil Collins-samling. Andre ganger leser man om betydelig bredere spekter;
-Det er ingen grenser på det vi gjør, for vi er ikke redde for å høre på hverken Led Zeppelin, The Cranberries, Sade, Run-DMC, Anita Baker, Bob Marley eller Stone Temple Pilots.
De forteller til stress.no at det er uviktig hva slags musikk man hører på;
-Så lenge det høres bra ut for oss, spiller sjangeren liten rolle. Men vi kommer ikke med noe slags raprock av den grunn, selv om det skulle være fryktelig trendy akkurat nå.

Det nærmeste de har vært å lage rock må i så fall være den tidligere singelen, "B.O.B (Bombs Over Bagdad)", fra sistealbumet. Energien, såvel som de frenetiske gitarene, er svært nærliggende hva man som regel har forbundet med slitte jeans og skinnjakker. På den anen side er drum´n´bass-elementene like fremtredende. Kanskje ikke så merkelig at de er svært fascinert av hva som skjer innen engelske rytmer om dagen. Til NME nevner Dré blant annet Roni Size, DJ Krust og Photek som referanser. Alt dette på en gang kan det lett bli en trist røre av, men i møtet med fast, konsis og fyldig rap, er det en av de merkeligste, og samtidig feiteste raplåtene fra i fjor.

Har du ikke hørt den, har du sikkert hørt nevnte "Ms. Jackson". Denne nesten overdrevent allsangvennlige partylåta som klatrer over verdens hitlister om dagen. Det er bare en brøkdel av hva resten av "Stankonia" har å by på, albumet er en liten verden av innovativ og merkverdig hip hop. Attpåtil ryktes det om planlegging av et dobbelt album i fremtiden, hvor hver av de to gutta skal gjøre hver sin del;
-Det ser ut som det kan bli noe slikt, ja. Vi får se hva som skjer, mener Big Boi. Etterhvert har han også våknet opp etter en tydeligvis krevende flytur. Det hjelper lite når pressekonferansen er over etter ti minutter.

Heldigvis var det betydelig mer liv i dem når de gikk på scenen i Spektrum. Å si at det faktisk sydet av dem og resten av dem som backet dem opp, er ikke langt unna sannheten. Var du ikke en av de nesten ti tusen som fikk med seg det, finner du nok albumet i butikken. Så kan du avgjøre selv - vil du ta dypdykket til Stankonia, the place from which all funky things come?
Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish