Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Rollins Band
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
1997 ble en milepæl for Henry Rollins. Inspirasjonen var borte, motivasjonen nær døden, og musikk-karrieren på hell. Redningen ble Mother Superior.


- Jeg hadde gjort ferdig alle festivalene, sett en haug med band, og funnet at det hele stinket. Det var så mye sjeleløs og uinspirererende musikk, og hvis det var fremtiden, så ville jeg definitivt ikke være en del av det. Jeg var ikke lei av å spille selv, men lei av hele industrien. Musikken i dag er ment for unge folk som ikke aner noe særlig om musikk. Da jeg var på den alderen gjorde jeg mye mer faenskap enn det noen gjør i dag.

Utbrentheten varte i omtrent seks måneder, men så kom suget etter å spille musikk tilbake. Etter å ha truffet Mother Superior, fikk han forespørsel om å produsere deres album ¿Deep¿ i 1998. Gjennom denne trioen fikk Henry tilgang til et sound han nesten hadde glemt, og rekrutterte Jim, Marcus og Jason til Rollins Band. Og Henry følte at han var nødt til å produsere albumet selv.


- Jeg visste eksakt hva slags type plate jeg ville lage, og jeg visste hva disse gutta kunne gjøre. Hvis jeg hadde hentet inn en produsent, måtte vi forklare ham nøyaktig hva vi ville, og deretter måtte han forklare alt på nytt til teknikeren. Produsenter fokuserer ofte på mulighetene for radiospilling. Radio spiller pussy-ass-musikk, og vi har, med min stemme og vår musikk, omtrent like stor sjanse til å bli spilt på radioen som Motorhead har. Vi er ikke akkurat Britney Spears!

Henry mener det er vanskelig å lokalisere gode musikere for tiden. Mens de fleste band er opptatt med å skrive musikk, glemmer de den viktigste delen ved å være musiker; nemlig å spille.

- Det virker som om enkelte band kommer opp med noen riff-idèer, og forventer at produsenten skal tråkle det sammen til et ferdig produkt. Jeg har til gode å se grupper som kan spille musikk uten å spille sine egne låter. Jamme, altså. Det gjør vi hele tiden. For meg kommer den gode musikken fra folk som er flinke til å spille instrumentene sine. Keith Richards, John Lee Hooker, og de gutta der. Mother Superior er en gruppe som kan traktere sine instrumenter utrolig bra.

Trioen klarer også å gjøre to ting på en gang, og det er travelt i leiren for tiden. Mother Superior gir ut en ny plate i september, og turnerer samtidig som Rollins Band. I august skal Mother Superior spille support for Rollins Band på en rekke konserter i USA, og det eneste de rekker er å skifte trøyer.

- Det siste jeg vil gjøre er å stanse utviklingen til Mother Superior, så vi avtalte at de skulle holde sitt eget band gående samtidig. De har lyst til å gjøre begge deler, og foreløpig har det gått greit.

For Henry Rollins er arbeidsprosessen svært enkel. Siden han ikke spiller noen instrumenter selv, mumler han bare bassgangen og gitarriffene for de andre gutta, som deretter plukker opp idèene.

- På ¿Love is so heavy¿ mente Marcus at bassen måtte være hard og groovy, med et tungt parti i midten, omtrent som ¿White noise¿. Så spilte vi oss gjennom idèen i øvingslokalet, og da den riktige bassgangen kom, var det vanskelig å glemme den igjen. Alt starter som en idè, og alle bidrar med sine ting.

Les resten av intervjuet her!Kommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse
Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish