Startside

Meny
Skolestiler
Uteliv

Aktivitetsguiden

Reise
Sex & Love
Sport & Fritid

Mobil

Arkiv
Nyhetsliste


Mest lest
Mest populært nå
NettGuide
NettGuideNytt
- Kurs
- TOEFL
- Fritidskurs...
- snutt.no
- Kjerringråd
- Norwaydisc

15 mins of fame
NAV
1. juli 2006 ble Trygdeetaten og Aetat lagt ned og erstattet av en ny arbeids- og velferdsetat, NAV.
Quiz
- MUSIKK QUIZ
- SportsQuiz
- Geografi
- TV-serier
- Fotball
- Film
- Musikk
- Musikk, II
- Allmen oppdagelse
Du er her: propaganda.net-> Musique
Jori Hulkkonen snurret igang Soria Moria kulturfestival.
Av Redaksjonen Utskriftsvennlig versjon
Det er ikke hver dag det føles naturlig å snakke med en DJ om finsk langrenn 2 timer før han skal spille. Men det gjorde det da Propaganda møtte Jori Hulkkonen på Soria Moria i går. Finnen som har gitt ut to skiver på den franske "cred labelet" F-com, hadde fått æren av å åpne kulturfestivalens musikalske del, og Propaganda var selvsagt hjertelig tilstede. av Jon Ilseng
Se festivalprogrammet her!- På en måte er det fint at dette skjedde i Finland. Kanskje det kan hjelpe til å drepe den konservative sort-hvitt holdningen som finnes i Finland og åpne noens øyne. Du er ikke nødvendigvis noe bedre menneske om du flyr ute i skogen på ski eller går på klubb og hører på house-musikk, slik det kan virke som om noen i Finland tror. Man må slutte å være så moralistiske. Selv har jeg aldri tatt dop og har derfor god grunn til å fordømme det som har skjedd.

Utsagnene til den unge finnen passer fint til den kulturelle forbrødring.
Soria Moria kulturfestival legger opp til. Her står billedkunstnere, regissører, musikere og DJ´er hånd i hånd for å gi det ulne begrepet KULTUR et løft. Før Jori snurret i gang kl 22:00 i går kveld hadde det nemlig vært både kunstutstilling og filmvisning i det flotte bygget på Torshov i Oslo.


Har du noen gang tenkt på å kalle deg noe annet enn Jori Hulkkonen, DJ Suomi f.eks?
- Ja, mange ganger. Når jeg først begynte å gi ut skiver tenkte jeg på å kalle meg DJ Mannerheim, men det ble litt voldsomt, særlig hvis man kan finsk historie. Så det ble med Jori Hulkkonen.
Du takker vår egen DJ Abstract på albumet ditt. Hvorfor det?
- Første gang jeg spilte i Norge var det DJ Abstract som fikk meg hit. Oslo er vel den beste byen i Skandinavia når det kommer til klubbing. Derfor er det fint å spille her. Jeg har vel vært her en 5-6 ganger nå. Dessuten har jeg veldig stor respekt for det DJ Abstract driver med.
Akkurat som meg har han sine egne radioprogrammer, og klubb-konsepter. Og så er han jo en suveren fyr.

Hvordan er konkurransen for deg som DJ i Finland?
- Den er nesten helt fraværende, for å si det slik.
Jori Hulkkonen har spilt på det som er av internasjonale festivaler og klubber, og er en DJ av stort format - hvis det skulle være noen tvil. Som musiker er han ikke like kjent, ennå, men hans andre plate "when no one is watching we are invisible" en skive som lett kan gjøre noe med det.
Skiva har fått den mystiske tittelen "when no one is watching we are invisible". Er det et forsøk på å intellektualisere musikken din?
- Nei, overhodet ikke. Det er en mye mer spontan tittel enn som så.
Egentlig noe jeg bare kom på, og så likte jeg lyden av det. Men den
stiller seg vel litt til side for skiver som heter "move your butt" osv.

"When no one" er en skive du kan høre på hjemme i din egen stue. Ikke nødvendigvis danse til. For mange unge musikere er det en drøm å gi ut på et selskap som F-com.
Var det det for deg også?
- Egentlig ikke. Jeg var bare ute etter å gi ut musikken min på et ok selskap. Men det er klart du blir smigret når en fyr som Laurent Garnier (F-coms grunnlegger) har lyst til å gi ut musikken din.
- Etter som tiden har gått har jeg muligens "grown up to become an
F-com" uten at jeg har tenkt på det underveis. Men det er et fint
selskap.

Hva kommer vil til å høre her i kveld?
- Først og fremst god musikk. Jeg planlegger aldri settene mine, finner bare en skive som passer akkurat der og da. I bagen har jeg en 60-70 skiver og det kan jeg spille på i 5-6 timer hvis det trenges. Vi får se hvordan kvelden blir.

Hvor er det beste stedet i verden å spille?
- I min egen stue. Der er det ingen som maser om "requests" og ingen som må danse, slik at jeg kan spille akkurat det jeg vil. Dessuten kan jeg gå å legge meg når jeg har lyst, i min egen seng som bare er noen meter unna.

Da jeg dro fra Soria Moria kl 01:00 i går, for å legge meg i min seng, snurret fremdeles finnen skiver. Nesten synd jeg måtte dra for Jori Hulkkonen gjorde en meget god jobb. Det har også festival-ledelsen gjort. Og jeg gleder meg til fortsettelsen med Trulz & Robin i kveld.

Ps: F-com stiller med ikke mindre enn 5 artister på festivalen. I går spilte spansk/franske Alex Kid i 1. etg, samtidig som Jori spilte i 2. etg. Selv om det var utsolgt var det ikke nok folk til å holde begge lokalene i gang. Derfor spilte Alex Kid for seg selv og noen få andre. Synd og skam egentlig. For han er sikkert flink han og. kan hjelpe til å drepeKommentarer fra brukere

Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)
Tips en venn om denne artikkelen

Din venns e-mail   Ditt navn   Din mailadresse  
        

propaganda.net :
The Crisis of Credit Visualized
The Short and Simple Story of the Credit Crisis. Fin animasjon som forklarer mye om det som skjer.


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.


    Vinner kåret i Propagandas sommerkonkurranse – En ukes surfcamp på Stad!


Sjekk hvem som stakk av med premien: Syv overnattinger på Surfcamp med frokost, daglig instruksjon, bruk av surfeutstyr, foto-cd og transport til surfespotene.

>> les hele saken >>

annonse


Kontakt oss  

© 2007 Mathisen IT Consult AS. All rights reserved.
Ansvarlig utgiver Mathisen IT Consult AS
Publiseringsløsning: SRM Publish